Izabran direktor Doma starih u Pljevljima

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, resora Milojka Spajića ranije je najavljivano da će, u skladu sa izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, do kraja godine biti završene sve procedure koje se tiču izbora novih direktora u svim centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite. Skupština je ljetos usvojila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koje su obavezale ustanove socijalne i dječje zaštite da donesu nove sistematizacije i raspišu konkurse za direktore ustanova.

U skladu sa najavljenim procedurama na konkurs za direktora Doma starih u Pljevljima prijavila su se tri kandidata, a po završetku konkursa za novog direktora je izabran dr Predrag Stanković, specijalista interne medicine i dugogodišnji ljekar u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Dr Stanković je skoro tri decenije bio na čelu Kabineta za hemodijalizu u Opštoj bolnici Pljevlja, a predsjednik je i nevladine organizacije „Nefro“koja se bavi problemom ljudi koji se nalaze na programu hemodijalize i kojima je jedini lijek transplatacija, kao i edukacijom stanovništa o donorstvu organa i kadaveričnoj transplataciji.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor