SDP nakon Cetinja traži “Vrtić za sve” u cijeloj Crnoj Gori

Cetinje je postalo prvi grad koji je uveo besplatan vrtić za svu djecu, čime se ispunjava jedno od ključnih obećanja vezanih za poboljšavanje demografske slike i u našem gradu i u Crnoj Gori. Ovih dana počinje refundacija troškova za roditelje u okviru projekta „Vrtić za sve“, a sredstva su obezbijeđena u lokalnom budžetu za 2024-tu godinu, kazao je gradonačelnik Cetinja i funkcioner SDP-a Nikola Đurašković.

Foto: Prijestolnica Cetinje
„Na ovaj način ćemo značajno rasteretiti budžet sugrađana koji imaju djecu predškolskog uzrasta i u vremenu opšteg rasta cijena života poslati drugačiju poruku“, kazao je on.

Smatraju, kako je kazao, da za ovu namjenu i za naše najmlađe ima dovoljno novca i u državnom budžetu i SDP će uskoro predstaviti sličan program koji bi se odnosio nacijelu Crnu Goru.

„Naša zemlja se nalazi pred ozbiljnim demografskim izazovima i potrebno je sistemsko stvaranje uslova kako bi, ne mali, troškovi roditeljima maskimalno umanjili. Podsjećamo da je Cetinje u ovom mandatu lokalne uprave donijelo odluku o povećanju nadoknade za rođenje djeteta sa 350 na 500 eura, izgrađeno je desetak novih dječijih igrališta, obnovljeni skoro svi sportski tereni na otvorenom, a od ove godine se će se nadoknađivati i troškovi za vantjelesnu oplodnju za parove sa Cetinja“, kazao je Đurašković.

Zbog toga, kako je kazao, smatraju da se dio ovih aktivnosti i mjera može sprovesti i na državnom nivou, što će, dodaje, biti predstavljeno u narednim danima.

 

Izvor:Analitika Portal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor