SD: Ko nakon skandala sa Milutinom Đukanovićem nastavi da podržava Abazovićevu vladu saučesnik je u brukanju Crne Gore

Današnja sjednica Vlade je, kako dodaju, samo potvrdila da je Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo.

Nakon odluke Vlade da na inicijativu premijera Abazovića predloži jednog od čelnika DF-a Milutina Đukanovića za predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, najznačajnije kompanije u državi, postaje kristalno jasno ono što od samog starta SD tvrdi: ovako koncipirana manjinska vlada je jedna od najvećih političkih prevara koja je našoj državi u poslednje vrijeme servirana, poručuju iz ove partije.

 – Nema više izmotavanja. Ko pristane da nakon ovoga dalje učestvuje u Vladi ili da joj na bilo koji način pruža podršku, postaje saučesnik u brukanju Crne Gore i daljem urušavanju temeljnih vrijednosti za koje smo se prethodnih decenija, svi skupa, teškom mukom izborili – tvrde u Sd-u.

Današnja sjednica Vlade je, kako dodaju, samo potvrdila da je Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo.

 – No, SD od Abazovića i njegove Vlade nas ništa ne čudi. Jer Abazović je samo umivenija verzija Milutina Đukanovića, sa istim zadatkom. Milutin je, makar, iskren u svojim namjerama i političku podršku dobija na jasno definisanoj agendi. Abazović, s druge strane, predstavljajući se kao “pomiritelj” Crne Gore i demokrata, za ove dvije godine uspio je više nego Milutin Đukanović i svi funkcioneri Nove srpske demokratije otkako postoje na političkoj sceni Crne Gore – tvrde oni.

SD je istakao da je jednom Abazović prevario Crnogorce čije glasove sad koristi za realizaciju Vučićevog “srpskog sveta”.

– Nas nije, niti će, baš kao što nas neće natjerati da ćutimo zbog bilo kakve “dubine”. Ova kakofonska družina, na žalost građana, funkcionise upravo onako kako smo najavili: Abazović ustupa državna preduzeća DF-u kao da izdaje ličnu garsonjeru; DF se više ni ne trudi da glumi opoziciju; SNP opošljava Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan; a građanske partije tvituju nakon što redovno bivaju preglasavane, dok oni koji  ih sve skupa podržavaju…pišu saopštenja.  Je li dosta bilo?! – zaključio je on.

izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor