Search
Close this search box.

Šarić se izjasnio da nije kriv: Ostao pri odbrani koju iznosi godinama

Nakon dvomjesečnog kućnog pritvora, Darko Šarić koji se danas pojavio pred Apelacionim sudom u Beogradu kratko je rekao da ostaje pri odbrani koju iznosi već dugi niz godina, te da nije odgovoran za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Šarić je od suda zatražio da se izjasni da li su pojedini dokazi, koji se nalaze u spisima predmeta, pribavljeni na zakonit ili na nezakonit način, kao što to tvrdi odbrana.

Osim Šarića, koji je ostao pri istoj odbrani koju ponavlja godinama unazad, krivicu je negirao i optuženi Željko Vujanović koji je sa Šarićem, kao i Goranom Skovićem označen kao organizator kriminalne grupe. Pored toga, Skoković se i danas nalazi u bjekstvu.

Pred vijeće Apelacionog suda Šarić je prvi put došao od kuće. On se posljednja dva mjeseca nalazi u kućnom pritvoru, nakon što je odlučeno da više nema razloga da i dalje boravi u klasičnom pritvoru.

Ovo je ujedno i prvi put poslije duže vremena da javnost u Srbiji ima priliku da vidi osuđivanog Šarića.

Krajem decembra prošle godine, sudije Apelacionog suda su donijele odluku, nakon što je održana javna sjednica, na kojoj su se razmatrale žalbe uložene na prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe čiji su pripadnici, kako se tvrdi, trgovali narkoticima iz Južne Amerike.

 

izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor