Search
Close this search box.

Saopštenje Službe za korporativne komunikacije Rudnika uglja AD

U toku jučerašnjeg dana Redakciji portala „PV Informer“ su se obratili mještani MZ „Kalušići“, koji su u toku jučerašnjeg dana privremeno blokirali prolaz puta za rudarsku mehanizaciju, jer su damperi istovarili laporac na livadu, koja se graniči sa imanjima mještana na kojima se napasa stoka i na kojoj su posijane žitarice.

Foto : PV Informer
Foto : PV Informer

”Velika prašina koju stvara teretna mehanizacija rudnika uglja, posebno u vrijeme odvoza uglja za termoelektranu, pravi štetu na imanjima, a miniranje u kopu pravi štetu na objektima koji su novije gradnje.”

Foto : PV Informer
Foto : PV Informer

Kako je saopšteno, iz tog razloga Redakcija portala je obišla mještane i obratila se putem elektronske pošte Informativnoj službi Rudnika uglja Pljevlja, od koje je stiglo saopštenje koje prenosimo integralno:

„U toku je izrada platoa za parkiranje privatnih automobila radnika Rudnika uglja AD Pljevlja. Radovi na platou biće završeni najkasnije do ponedjeljka (27.6), dok će problemi sa prašinom biti eliminisani najkasnije do petka (24.6).

Problemi sa prašinom nastaju prilikom istovara materijala iz dampera, što je nemoguće u potpunosti neutralisati, iako sprovodimo sve predviđene mjere.

Plato će biti ograđen žicom, neće ugroziti ničiju imovinu i, što je najvažnije, plato neće služiti za parkiranje rudničke mehanizacije.

Kada su u pitanju eventualna oštećenja na objektima, formiraćemo komisiju koja će izaći na teren i konstatovati zatečeno stanje. Sva eventualna oštećenja Rudnik uglja će, kao društveno-odgovorna kompanija, u potpunosti uvažiti“, saopšteno je iz Službe za korporativne komunikacije Rudnika uglja AD Pljevlja.

Izvor: PV Informer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor