Rovčanin: U EPCG dolazim čistih ruku,radiću odgovorno,posvećeno,pošteno i besprekorno zakonito u interesu građana države Crne Gore

– Velika mi je čast biti na čelu najveće državne kompanije, motorne snage i predvodnice razvoja naše zemlje, koja ima potencijal da napreduje i da se razvija dinamičnije i efikasnije nego u prethodnom periodu. U predstojećem mandatu naročito ću kao pravnik sa dugogodišnjim iskustvom insistirati na besprekornom zakonitom poslovanju, brzom rješavanju brojnih problema, povećanju nivoa transparentnosti u radu, preispitivanju svih štetnih poslova i ugovora, naročito sve okolnosti u vezi sa projektom Gornja Zeta, kadrovskom snaženju kompanije i investicionom ulaganju u nove potencijale za šta itekako ima prostora, izjavio je za TV Vijesti novi izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin.

Nikola Rovčanin

„A sve to naravno bez opterećenja građana Crne Gore i uz preispitivanje dosadašnje politike subvencija.Očuvanje životne sredine po međunarodnim standardima i zelena energija, biće u posebnom fokusu i planu budućeg rada novog rukovodstva što je najavio i predsjednik Odbora direktora kompanije“, istakao je Rovčanin.

Dodao je i da je pred njima takođe veoma važan projekat ekološke rekonstrukcije Termoelektrane koja mora nastaviti sa radom, zatim sanacija deponije na Maljevcu kao crne ekološke tačke i realizacija dogovorenog učešća u toplifikaciji Pljevalja.

„Napominjem, ovo su projekti koji su još odavno trebali biti realizovani i izražavam žaljenje što su tek sada u 2021 godini aktuelni.“, kazao je Rovčanin.

Istakao je i da će posebno biti intenzivirana saradnja sa Skupštinom i Vladom Crne Gore u cilju iznalaženja najboljih mogućih rješenja koja su u interesu države Crne Gore i njenih građana, a u odnosu na strateški put razvoja energetskog sektora naše zemlje.

„Ono što čvrsto obećavam građanima je da ću se u svom radu isključivo rukovoditi interesima države Crne Gore i njenom evropskom putu koji nema alternativu, interesima građana i kompanije u koju ulazim čistih ruku, i isto tako ću čistih ruku i izaći, a uvjeren sam ostaviti zajedno sa svim kolegama rezultate koji će biti vidljivi i pozitivno ocijenjeni. Ispred mene kao i ispred svih zaposlenih kolega u EPCG nalazi se put daljeg razvoja kompanije na kojem ćemo uvjeren sam raditi posvećeno, odgovorno, predano i pošteno“, poručio je na kraju Rovčanin.

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor