Search
Close this search box.

Rama traži razumijevanje za stav Beograda o sankcijama Rusiji

Premijer Albanije Edi Rama upozorio je da bi preveliki pritisak Zapada na Srbiju da uvede sankcije Rusiji mogao biti štetan po cio region i zatražio razumijevanje za stav Beograda s tim u vezi.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

“Morate da shvatite da je Srbija u veoma različitoj poziciji od drugih zbog svoje istorije, zbog svojih posebnih veza sa Rusijom”, rekao je Rama za briselski portal Politiko.

Albanski premijer je izrazio uvjerenje da bi Srbija vremenom trebalo da uvede sankcije Rusiji, ali je upozorio da ne treba vršiti pritisak na Beograd, koji u velikoj mjeri energetski zavisi od Moskve, da to uradi prerano.

“Tražiti od njih da to urade odmah, i to u punom obimu, praktično je nemoguće… To bi bilo samoubistvo za njihovu ekonomiju”, rekao je.

Rama je upozorio da bi preveliki pritisak Zapada na Srbiju mogao biti štetan po stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

“Moramo se ponekad nositi s drugima i razumjeti šta se događa, inače ne možemo zadržati ovu zajednicu na okupu za više i bolje ciljeve”, rekao je.

Dodao je da mislim da je Srbija na dobrom putu.

“Naravno, ne brzinom koju bismo željeli, voljeli. Ali vjerujte mi, drugi scenariji su stvarno jako loši za sve, a posebno za ovaj region”, dodao je Rama.

izvor: rtcg
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor