Search
Close this search box.

Put kroz selo Njegnjevo postao pista za reli trke

Ni ljepšeg sela ni većih problema, kažu stanovnici bjelopoljskog Njegnjeva koji su nakon višedecenijskog čekanja, moljakanja, pisanja zahtjeva, upućenih apela…dobili put kakav zaslužuju, ali su onda nastupile druge nevolje.

Predsjednik Mjesne zajednice Njegnjevo Zoran Veličković kaže da je sreću stanovnika pomutio problem sa nekontrolisano brzom vožnjom trasom novoizgrađenog puta.

 

ZORAN VELIČKOVIĆ NA PUTU KROZ NJEGNJEVO  / -MILOVAN NOVOVIĆ

 

Ovdje su gotovo svakodnevno reli trke. I to organizovane.Posebno to rade mlađi ljudi. Trkaju se kao da je ovo pista, ne vodeći računa šta sve može neočekivano da se desi. Ludački se vozi, naročito noću. Sve u svemu teško se ko usuđuje da izađe na put bez prijeke potrebe jer se ne zna šta nas sve čeka – priča Veličković i dodaje da su tražili pomoć od Odjelenja bezbjednosti, te da je više puta putem patrolirala saobraćajna policija i pisala kazne nesavjesnim vozačima.

Kada policija ode onda sve Jovo nanovo. A mještani moraju da prelaze pješke put jer su im imanja i sa jedne i sa druge strane puta. Ipak, najveći je problem za djecu koja putem ide prema Osnovnoj školi “Pavle Žižić”. Bili smo primorani da opet tražimo pomoć od lokalne uprave, ali su nas oni, kao što je ranije bio slučaj kada smo čekali na astfaltiranje trošne džade, sada opet stavili na “čekanje” – kaže Veličković.

Putna infrastruktura za ponos grada i mještana

Veličković kaže da je novi asfaltni novi zastor postavljen prošle godine, i da su dobili putnu infrastrukturu za ponos grada i mještana. Kaže da je put i proširen u granicama mogućeg.

Dobili smo zaista prelijep put koji nam otvara nove prozore u svijet. Sada nam je puno bliže i lakše da stignemo i do komšija u susjednim selima, da odemo do Mjesnog centra Rasovo, ili preko Gubavačkog mosta izađemo na magistralu. Sobzirom na to da su ovdje vrijedni domaćini, koji se bave poljoprivrednim poslovima, oni sada mnogo lakše i brže mogu svoje višak proizvoda da plasiraju na tržište- ističe Veličković.

Ističe da su u svom zahtjevu tražili da se od Strojtaničkog mosta, do izlaza iz Oluja, postavi osam “ležećih policajaca”, da se iscrta horizontalna signalizacija, u blizini škole da se postavi mjerač brzine i upozorenje “djeca na putu”, te da se pod hitno riješi problem nedostataka trotoarskih staza.

Vjerujte, iako smo jedva dočekali ovaj asfalt, sigurnije smo se osjećali dok je bio put sa hiljadu rupa, jer se nije vozilo ovako brzo. Apelujemo na nadležne da ne čekaju da se ne daj bože nešto ružno desi već da ovaj problem što hitnije riješe- poručuje Veličković.

On ističe da je postavljena javna rasvjeta kroz Njegnjevo, ali i tu je problem jer više od 100 sijalicane radi a odavno niko ne dolazi da je popravi. Kaže da imaju problem i sa neredovnim odvoženjem smeća.

 

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor