Search
Close this search box.

Put do Đalovića pećine pun nedostataka?

Projektna trasa rekonstrukcije i proširenja lokalnog putnog pravca Gubavač-Bistrica, čija je izgradnja u toku u sklopu projekta Đalovića pećina, sadrži brojne nedostatke i nelogičnosti, tvrdi predsjednik NVO “Bjelopoljski demokratski savez NVO” Uglješa Prebiračević, koji je i član Mjesne zajednice Bistrica i mještanin.

Mještani tvrde da radovi imaju dosta nepravilnosti, Foto: Privatna arhiva

“Normalno bi bilo, a tako je svuda u uređenom svijetu, da kada se vrši rekonstrukcija puta, odnosno njegovo proširenje i dizanje kvaliteta na viši nivo da se isprave greške iz ranijeg perioda na bivšoj trasi. Ali naši, slobodno nazovi kvazi projektanti i inženjeri to nijesu uočili slučajno ili namjerno. Naime, nigdje sem prevoja Zminjak nijesu ublažili ili eliminisali nijednu krivinu, iako je Opština platila zemljište namijenjeno putnom pojasu”, kazao je Prebiračević.

On ističe da je gradnja mosta na Loznoj luci na potpuno pogrešnoj lokaciji.

“U smjeru na strani prema Gubavču su napravili na osojnoj strani koja je uvijek u hladu, a moglo se pomjeriti samo desetak metara nizvodno ka vodenici i dobiti pravina za iste pare. Dalje, odatle ka Gubavču se drže postojeće trase koja je uvijek bila problematična kako zimi, tako i ljeti zbog velike vlažnosti, uspona i krivina, kao i mekoće podloge”, kazao je Prebiračević pitajući nadležne zašto taj put nisu pomjerili za desetak metara uz šumu i dobili pravac od kuće Bučana do iznad vodenice i potpuno pravu trasu i izloženu više suncu i provjetravanju.

Prebiračević ističe da je tu bilo još propusta pored kuća Popovića u Rodijeljima, na potezu od Rečevića ka Lugu u Žiljaku iza kuće Đalovića ka centrali i drugo.

Prebiračević smatra da građani, dok još ima vremena, treba da se obrate nadležnim opštinskim službama, kao i da od nove Vlade traže obustavu isplate projektantu dok se pomenuti nedostaci ne isprave.

Iz Uprave javnih radova saopštili da će “ukoliko se u toku izvođenja radova ili u postupku tehničkog pregleda ustanovi da je zbog propusta u tehničkog dokumentaciji došlo do odstupanja od zakonskih propisa u oblasti saobraćaja i građevinarstva, Uprava javnih radova će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti”.

“U ovom momentu, preuranjeno je procjenjivati kvalitet tehničke dokumentacije, posebno u dijelu koji se odnosi na regulaciju saobraćaja nakon završetka radova”, navodi se u saopštenju.

Izvor Vijesti

Autor:Jadranka Ćetković

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor