Search
Close this search box.

Pucano na patrolu granične policije Kosova

U selu Zupče, u opštini Zubin Potok, na sjeveru Kosova, koju većinski naseljavaju Srbi, ujutro 26. aprila je pucano na patrolu granične policije Kosova. To je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio portparol policije za region sever, Branislav Radović.

Foto: Guliver images (arhiva) Foto: Guliver images (arhiva)

Na lice mjesta je krenula istražna i patrolne jedinice.

“Nešto poslije osam časova ujutru u utorak (26. april), od strane istražne jedinice je potvrđeno da je na magistralnom putu u selu Zupče u blizini dječijeg obdaništa pucano na službeno vozilo granične policije i vozilo je oštećeno. Sumnja se da je počinjeno od vatrenog oružja, a istražna jedinica vrši obezbjeđenje mjesta na kom se desio napad, a sve ostale relevantne jedinice su obaviještene”, navodi se u saopštenju.

Saopštenjem se oglasila Srpska lista Srpska lista, koja je osudila “incident koji se rano jutros dogodio u opštini Zubin Potok kada je oštećeno vozilo kosovske policije”.

“Ovaj incident ima za cilj destabilizaciju prilika, ali i pokušaj da se Srbi predstave kao neki nasilnici što ne odgovara istini”, navodi Srpska lista u saopštenju medijima, prenosi RSE.

Srpska je pozvala “sve građane na suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije i ne dozvole da ovakvi incidenti ugroze preko potreban mir na ovim prostorima”.

izvor: Rtcg
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor