Prva podgorička vatrogaskinja odgovorila zadatku, Janković: Ne posustaje za ostalim kolegama

Prva podgorička vatrogaskinja Martina Roćenović učestvovala je danas u akciji kontrolisanog paljenja i gašenja požara u rasadniku Ekoplant, a komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković rekao je za naš portal da ona ne posustaje za ostalim kolegama u službi.

Janković ističe da je Roćenović, koja je od nedavno dio tima podgoričke Vatrogasne službe, pokazala i želju i volju.

– Ne posustaje za ostalim kolegama – istakao je Janković i dodao da je kao sezonski radnik aktivno zapošljena.

Ovo je novo iskustvo kako za nju, tako i za Službu zaštite i spašavanja Podgorice, s obzirom na to da je Roćenović prva članica ovog tima pripadnica ljepšeg pola.

– Puna podrška njoj i ako bude još zainteresovanih pripadnica ljepšeg pola za rad u podgoričkoj Vatrogasnoj službi – poručio je Janković.

Gradonačelnik Ivan Vuković ugostio je nedavno Roćenović i iskazao uvjerenje da pristupa sjajnom timu, te da je, iako su pred njom brojni izazovi koje ovaj posao nosi, siguran da će zajedno sa kolegama sticati znanja i vještine i da će joj oni u tome biti velika podrška i oslonac.

– Ovo je poruka ohrabrenja i lijep primjer koji pomaže da srušimo stereotipe o podjeli na „muške“ i „ženske“ poslove – istakao je, pored ostalog, Vuković.

Janković je tokom tog sastanka kazao da je ove požarne sezone ekipa ojačana sa 20 novih ljudi, te da mu je posebno zadovoljstvo da je među njima prvi put i jedna žena.

Roćenović je uspješno završila osnovnu obuku i pokazala veliku motivaciju i želju za usavršavanjem.

Roćenović (u sredini) sa Vukovićem i Jankovićem (FOTO: Glavni grad Podgorica)

izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor