Protest Sindikata policije, blokiran Bulevar Stanka Dragojevića

Učesnici protesta Nezavisnog sindikata policije koji je počeo u 10 sati i 30 minuta ispred Vlade Crne Gore, blokirali su Bulevar Stanka Dragojevića. Oni očekuju razgovor sa premijerom Dritanom Abazovićem. Predsjednik udruženja Igor Rmandić poručio je jutros, da policajci više ne vjeruju obećanjima te da će ih zadovoljiti samo konkretni potezi.

    Foto:Portal RTCG

Rmandić je u prije protesta u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ na Televiziji Crne Gore kao razlog protesta naveo opšte nezadovoljstvo policijskih službenika koji su, kako je kazao, praktično dovedeni na prosjački štap.

„Danas crnogorski policajac radi za minimalnu zaradu u državi, ako odbijemo neke dodatke koji su uključeni u platu, a za koje mi smatramo da treba da budu izdvojeni iz te zarade, naš položaj u društvu, kako materijalni, tako i pravni, je doveden na najniže moguće grane u proteklih nekoliko decenija. Mi pokušavamo policijskog službenika da postavimo na mjesto koje mu pripada, smatramo da mu pripada, i koje po važnosti i težini posla on zaslužuje u ovom društvu“, kazao je Rmandić.

Kao najvažniji zahtjev Rmandić navodi poboljšanje materijalnog statusa policije i, kako je kazao, povratak dostojanstva policijskoj profesiji za koju smatra da je časna, odgovorna i izuzetno opasna profesija koju ne može da obavlja svako.

„Nakon toga imamo zahtjeve za bolju pravnu zaštitu policijskih službenika, za bolju opremljenost, bolju obučenost policajaca kako bi oni mogli da na najbolji način obavljaju svoje zadatke“, kazao je Rmandić.

Svoje zahtjeve sindikat je uputio ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću i premijeru Dritanu Abazoviću.

„Oni su u prethodnom periodu posebno za dan policije iskazali spremnost da pomognu policijskim službenicima. Te dvije izjave su nas obradovale ali obećanjima ne vjerujemo. Nas će zadovoljiti samo konkretni potezi i ono što će konkretno uticati na poboljšanje položaja policijskih službenika. Očekujemo da ćemo uspjeti da nađemo zajedički jezik sa ministarstvom i vladom i nadam se da nećemo biti dovedeni u situaicju da radikalizujemo proteste odnosno poteze“, kazao je Rmandić i dodao ad ima zakon daje široku lepezu mogućnosti za ostvarivanje prava.

On je iskazao nadu da neće biti potrebe za korišćenjem svih prava koja su im na raspolaganju.

„Protes počinje ispred Vlade gdje ćemo pročitati zahtjeve i uputiti poruku vladi, očekuju da nas primi premijer Abazović, nakon toga se selimo na Bulevar i to je jedan vid radikalizacije“, kazao ej Rmandić i pozvao sve službenike MUP-a i policije da im se pridruže jer je to, kako je kazao, borba i za njihova prava.

Izvor:Portal RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor