Program za drugi dan FIAT-a

FIAT 2018 počeo je 7. septembra i trajaće do 16.

Ulaz na sve predstave je besplatan, a kompletan program i sve aktuelnosti dostupne su na sajtu i mobilnoj aplikaciji za Android i iOS – Fiat festival Podgorica 2018, naveli su organizatori.

Prvi dan FIAT-a otvoren je u Dvorištu Kuslevove kuće predstavom “Galaktička Crvenkapica” u saradnji sa Institut Ramon llull, Catalan Language and Culture, iz Barselone.

“Galaktička Crvenkapica nam je donijela sasvim novu priču i drugu dimenziju Crvenkapice i ostavila nas da se zapitamo šta se dešava kada ne možemo ništa protiv ustaljenih normi. Nakon glavne selekcije, u Kuslevovoj kući FIAT-ovska publika je uz izbor muzike DJ Britney´s Tears i u karakterističnoj atmosferi razmjenjivala utiske“- navedeno je u saopštenju.

Drugi dan festivala počinje izvedbom plesne grupe koja dolazi iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Djelo “Sablazan u dolini Šentflorijana” rađeno je po motivima istoimene farse Ivana Cankara. Najvažnije poruka koju plesači žele da prenesu je – sloboda.

“Oni nam na sceni pokazuju kako igrati zajedno, kako dati jedno drugom šansu da pokažete ono najbolje. Oni igraju – solo, pa u duetu, pa opet u grupi, svi zajedno, sinhronizovano, snažno. Oni dijele snagu, ljepotu, ljubav i strast za stvaranj“- kaže se u saopštenju.

Predstava će se, kako su naveli, odigrati u KIC “Budo Tomović” na Velikoj sceni u 20 sati.

U dvorištu Kuslevove kuće u 22 sata nastupaće Atanas Atanasovski i Valentin Kostadinovski u komediji “Ćao, prijatno!” u režiji Siniše Evtimova.

“Ovo je moderna komedija, cijela predstava predstavlja jedan komantar na teatar u našoj zemlji. Stominutni vrtlog prepun je glumačke izvrsnosti, dobrih dijaloga, mnoštva političke satire i istorijsko/histeričnog haosa“- navedeno je u saopštenju.

Karakteristična FIAT-ovska atmosfera nastavlja se i druge noći uz istog DJ-a, Britney´s Tears-a koji će uz dobre zvuke zabavljati posjetioce, dodali su.

“Svjetlosna skulptura “Love is in the air” Katarine Tomašević Crawford krasi dvorište Kuslevove kuće, dok je unutrašnjost ispunjena radovima “Organika” Aleksandra Vukotića“- zaključili su organizatori.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor