Nagrada oslobođenja Nikšića Govedarici i Mićunoviću

Nagrada oslobođenja Nikšića za ovu godinu dodijeljena je Dušanu Govedarici, za ukupno književno stvaralaštvo i Branislavu Mićunoviću, za dopirnos razvoju kulture u tom gradu, odlučio je žiri većinom glasova.

Povelju Opštine dobila je Tatjana Vukićević, „heroina našeg doba“, kako su je nazvali sugrađani, koja je donirala bubreg komšiji Nikoli Mijuškoviću (21), a takvu odluku, kako je saopšteno, donio je predsjednik Opštine, Veselin Grbović, nakon što je žiri odlučio o laureatima za Nagradu oslobođenja.

Kako je saopštila predsjednica žirija, Aleksandra Vuković, odluka o Nagradi oslobođenja donesena je u prvom krugu glasanja, većinom glasova svih članova.

Najveće opštinsko priznanje i Povelja biće uručene na svečanoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, 18. septembra.

Nagrada oslobođenja Nikšića dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju opštine.

Kandidati za najviše opštinsko priznanje Nikšića bili Govedarica, doktor filozofije Milenko Perović, Udruženje boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista Nikšić (UBNOR), humanistkinja Konstantina Nina Maraš, kulturni poslenik Mirko Miro Nikolić i Mićunović.

Za to priznanje predložena je i grupa autora: Marko Pajović, Mirko Mirković, Ranko Svrkota, Dragan Ilić i Slobodan Radusinović, za knjigu Geologija boksitonosnog rejona Vojnik-Maganik.

Među predloženima su bili i Prva banka Crne Gore, samostalni umjetnik Radojica Stanković (Šanta Panta), humanistkinje Tatjana Vukićević i Konstantina Nina Maraš, kulturni i književni stvaralac i publicista Dragan B. Perović i Inovaciono–preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor