Search
Close this search box.

Priveden sveštenik, kršio zabranu javnih okupljanja

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve, paroh kotorski Momčilo Krivokapić, priveden je sinoć zbog održavanja molebana kojem je prisustvovalo više od 20 ljudi u crkvi Svetog Nikole u Kotoru i pored zabrane javnih okupljanja, piše Pobjeda.

(Foto: mitropolija.com) (Foto: mitropolija.com)

Osim njega, policija je privela i njegovog sina Nemanju koji je takođe svešteno lice.

Zbog situacije u vezi sa virusom  korona Nacionalno koordinaciono tijelo je prihvatilo preporuke Instituta za javno zdravlje i od petka, 13. marta 2020. godine zabranilo sva javna okupljanja.

Mitropolija SPC, nakon naredbe o zabrani okupljanja, saopštila je da će poštovati odluku Vlade i da će svoje vjerske obrede prilagoditi novonastaloj situaciji koristeći sredstva savremene elektronske komunikacije.

Paroh Krivokapić je, uprkos iziričitoj zabrani javnih okupljanja, ignorišući i upozorenje načelnika Odjeljenja bezbjednosti u Kotoru, organizovao javno okupljanje i nakon molebana se sproveden kod osnovnog tužioca u Kotoru.

Odgovarajući na pitanja novinara povodom ove najave održavanja liturgije uprkos zabranama, predsjednik opštine Kotor je prekjuče istakao da će tražiti da se zabrane najavljena okupljanja u crkvama Srpske pravoslavne crkve, jer su “svi građani i institucije dužni poštuju naredbe i preporuke Insituta za javno zdravlje”.

Paroh Krivokapić je nedavno odbacio upozorenja Instituta za javno zdravlje da se vodi računa o higijeni i ustvrdio da se niko ko dolazi na liturgiju i uzima pričešće iz iste kašičice ne može zaraziti, jer je čin pričesti “čito djelo”.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor