Prijestonica podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog stanja u FK Lovćen

Prijestonica Cetinje podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica iz Fudbalskog kluba Lovćen sa Cetinja zbog osnovane sumnje da su prijavljeni počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Tužba je, kako je navedeno u saopštenju, podnijeta i zbog eventualnih drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, a koja bi se utvrdila nakon izviđaja.

– Revizorska kuća MV Konsalt doo Podgorica posredstvom ovlašćene revizorke Ilinke Vuković je prilikom revizije poslovanja FK Lovćen za period od 2014. godine zaključno sa 2019. godinom dala negativno mišljenje. Imajući u vidu navedeno, postoji osnovana sumnja da su počinioci iz FK Lovćen počinili krivično djelo iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, te je Prijestonica podnijela tužbu. U Fudbalskom klubu Lovćen nagomilana dugovanja na dan 31.12.2019. godine iznose više od 1,1 milion eura i do današnjeg dana značajno su uvećana, dok se klub takmiči u najnižem rangu takmičenja – naglasili su iz Prijestonice Cetinje.

Shodno svim tim problemima Prijestonica Cetinje je odlučna da pomogne klubu da se vrati na staze stare slave, ali i da se utvrdi odgovornost onih koji su klub doveli na niske grane.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor