Prijave za finansijsku podršku bivšim radnicima otvorene do sjutra popodne

Kako podsjećaju iz Ministarstva ekonomkog razvoja, pravo na finansijsku pomoć imaju lica koja su bila zaposlena u privrednim društvima u sektoru rudarske i metalske industrije, a u čijoj je vlasničkoj strukturi bila država i kojima je prestao radni odnos uvođenjem stečaja u tim društvima.

Foto: gov.me
Foto: gov.me

Ovim Zakonom sektor rudarske i metalske industrije pokriva djelatnosti Sektor – Vađenje ruda i kamena (Vađenje uglja i rude metala) i Sektor – Prerađivačka industrija (Proizvodnja osnovnih metala, metalnih proizvoda, osim mašina i uređaja i mašina i opreme na drugom mjestu nepomenute).

Prema njihovim riječima, finansijska podrška ovoj grupi radnika dodjeljuje se radi ostvarivanja socijalne pravde, pravičnog zadovoljenja finansijskih potreba bivših zaposlenih i članova njihove porodice i predstavlja prvi korak u ispravljanju dugogodišnje nepravde. Vlada Crne Gore ovim činom  pokazaje razumijevanje, solidarnost i istrajnost u  borbi za dostojanstvo, prava i socijalnu jednakost svakog bivšeg, ali i sadašnjeg radnika.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor