Prezentacija domaćih proizvoda na sajmu u Novom Sadu: Bjelopoljski poljoprivrednici osvojili nagrade za kvalitet

Poljoprivrednici iz Bijelog Polja posjetili su prošle nedjelje sajam poljoprivrede u Novom Sadu, kako bi se upoznali sa novinama u primjeni agrotehničkih mjera, vidjeli savremenu mehanizaciju i razmijenili znanja i iskustva. Opština Bijelo Polje i Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj obezbijedili su tradicionalno besplatan odlazak u Novi Sad za poljoprivrednike iz ove Opštine, kao i zaposlene u lokalnoj upravi koji se bave poslovima ruralnog razvoja i poljoprivrede.

Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Jasmin Ćorović kazao je da je posjeta trajala tri dana, od 23. do 25. maja, a da su učesnici mogli da razmijene iskustva sa kolegama iz cijelog regiona. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu ima regionalni i međunarodni značaj i okuplja brojne kompanije i izlagače iz zemlje i regiona, istakao je Ćorović. Velika i raznovrsna ponuda alata, sitne i krupne mehanizacije i opreme te stočnog fonda, kao i brojne manifestacije i takmičenja, prema njegovim riječima, čine ovaj sajam jedinstvenim kada je razmjena iskustava, edukacija i usvajanje novih znanja u pitanju.

On ističe da je Međunarodni poljoprivredni sajam najveći sajamski događaj u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi u oblasti poljoprivrede. Okuplja najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu.

Svoje proizvode na sajmovskim takmičenjima su prijavili i bjelopoljski poljoprivrednici, a neki su osvojili i nagrade za kvalitet.

Opština Bijelo Polje
Opština Bijelo Polje

“Vujica Vuković koji se takmičio u proizvodnji i kvalitetu rakija osvojio je čak tri medalje za kvalitet, i to: zlatnu medalju za kvalitet šljivovice, sredbrenu medalju za kvalitet jabukovače i bronzanu medalju za kvalitet kruškovače. Takođe, još jedan učesnik iz Bijelog Polja, Slavko Fuštić osvojio je zlatnu medalju za proizvodnju i kvalitet viskija” – kazao je Ćorović i poručio da će Opština Bijelo Polje i u buduće podržavati učešće bejlopoljskih poljoprivrednika na ovakvim i sličnim sajmovima sa ciljem prezentacije domaćih proizvoda, turističkih i poljoprivrednih potencijala Bijelog Polja i unapređenja znanja i iskustava.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor