Search
Close this search box.

Preko dvesta gradjana dijela Rasova najavili protest i blokadu radova rekonstrukcije saobraćajnice kroz Rasovo

Portalu sjevercg su se obratili gradjani Rasova, dijela koji pripada Resniku, njih 210 kroz saopštenje i peticiju, koju su dostavili našem portalu i danas predali direkciji za izgradnju i investicije,Opštine Bijelo Polje, a povodom rekonstrukcije saobraćajnice kroz Rasovo

Naime, gradjani podržavaju ovu investiciju, ali nisu zadovoljni sa naknadnom izmjenom projekta i rekonstrukcije dijela koji prolazi kroz njihovo naselje. Problem je naišao kada se  direkciji za izgradnju i investicije zahtjevom obratio predsjednik mjesne zajednice Rasova, Mirko Luković, bez znanja mještana, a kako sumnjaju i bez saglasnosti savjeta mjesne zajednice sa navedenim razlozima u zahtjevu.

Luković je u svom zahtjevu koji je dostavljen portalu sjevercg, naglasio, da je stav mještana da se odloži izgradnja takozvanih lepeza, da ima podršku i savjeta mjesne zajednice, a što ustvari nije tačno i tome ukazuju potpisi gradjana njih devedest osam posto, koji su dostavljeni i našem portalu.

Mještani tvrde da nisu bili upoznati sa pomenutim Zahtjevom i traže da svaka sporedna ulica dobije priključak lepezom na glavnu saobraćajnicu, kao što je bilo predvidjeno projektom, napominjući da su imovinsko pravni odnosi za iste već regulisani, takodje su i protiv rušenja dijela nastrešnice ispred kapele Rasovo.

Izmjenom su sve sporedne ulice dobile priključak u formi privatnih prilaza, pri čemu su poprečno presječene trotoarima i ivićnjacima, što je presedan u bilo kojoj opštini, i nije u saglasnosti sa saobraćajnim propisima, jer bi  tom slucaju pješaci imali prednost na pristupnim ulicama i onemogućavali saobraćaj vozilima, navode gradjani u svom saopštenju.

Gradjani pomenutog naselja traže da se realizuje prvobitni projekat koji obuhvata izgradnju lepeza, kao priključka na glavnu saobraćajnicu i sa time se ispoštuju i sve sigurnosne mjere u saobraćaju kako za vozače tako i za pješake.

Očekuju da će se usvojiti njihov zahtjev u suprotno će organizovati mirni protestni skup u skladu sa NKT i zakonom o mirnom okupljanju i spriječiti nastavak radova rekosntrukcije saobraćajnice u Rasovo.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor