Search
Close this search box.

PREDSTAVNICI AUSTRIJSKOG CRVENOG KRSTA I CKCG POSJETILI OPŠTINSKI CRVENI KRST

Anja Blum, regionalna koordinatorka projekta I-CCC iz Austrijskog Crvenog krsta i Ivana Smolović koordinatorka CKCG, posjetile su opštinski Crveni krst, Centar za njegu u zajednici, izvršili monitoring projekta I – CCC, posjetu korisnicima u okviru programa “Inovativne usluge podrške za starije u zajednici”, koji finansira Austrijska agencija za razvoj.
Tokom posjete održan je radni sastanak na kojem je bilo riječi o aktivnostima koje su do sada sprovedene i planiranim aktivnostima za budući period, nakon čega su prisustvovale radionici i posjetili korisnike programa na ruralnom.
Sekretar opštinskog Crenog krsta Zoran Rudić istakao je da Centar za njegu u zajednici predstavlja inovativan i jedinstven pristup pružanja podrške starijima i njihovim neformalnim njegovateljima koji se zasniva na integrisanim uslugama socijalne i zdravstvene zaštite. Istovremeno centar je spona između korisnika i institucija odgovornih za ostvarivanje prava iz navedenih oblasti zaštite. Cilj usluga koje Centar pruža je da se omogući da stariji što duže borave u svom prirodnom okruženju uz očuvan kvalitet života i dostojanstvo.
Socijalna radnica na projektu Ivana Bulatović, dodala je da projakat funkcioniše u punom kapacitetu, sprovodeći sve zadate aktivnosti.
“Ovaj Centar je opravdao svoje postojanje već tokom prvih mjeseci nakon otvaranja, obzirom da predstavlja uslugu koja je inovativna i koju Crveni krst do sada nije mogao sprovesti zbog nedostatka finansijskih sredstava, nemogućnosti održavanja ovako velikog broja radionica, svakodnevnih posjeta korisnicima i sl. Realizujući zacrtani plan i program, sve veći broj korisnika koristi benefite koje pruža ovaj program, što dodatno pokazuje opravdanost postojanja Centra” – zakljućila je Bulatović.
Posjeta našoj organizaciji ujedno je bila prilika da se gošće na samom terenu, posjetom korisnicima uvjere u aktivnosti koje sprovodimo, zadovoljstvo korisnika, da porazgovaraju sa njima i iz prve ruke saznaju da li su korisnici zadovoljni uslugama, koje su potrebe, te da li se nešto može unaprijediti.
Izvor: Vijesti iz Bijelog Polja
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor