Predstavljen program koalicije “Za budućnost Berana“

Nosilac izborne liste “Za budućnost Berana”, Vuko Todorović, i kandidatkinje za odbornice Vida IvanovićKatarina Vukićević i Marija Marsenić, održali su press konferenciju, na kojoj je predstavljen izborni program koalicije koju čine NSD, DNP, PZP i Radnička partija.

Todorović je kazao da su izborni program pisali dosta oprezno kako bi sve što je u njemu navedeno mogli da realizuju u naredne četiri godine.

“Cilj broj jedan je iznalaženje investitora i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru, jer to predstavlja i garantuje ostanak stanovništva na ovim prostorima. Programom smo obuhvatili sve oblasti koje su bitne za naš grad i našu sredinu i dotakli se unaprjeđenja rada lokalne samouprave, ekonomskog razvoja, stvaranja uslova za dolazak investitora i ulaganja u našoj opštini, kapitalnih investicija među kojima nam je prioritet izrada postrojenja za prečišćavanje vode, nastavak radova na kanalizacionoj mreži kao i nastavak realizacije projekata koji su u toku….”, rekao je Todorović.

Veliku pažnju će, kako je istakao, posvetiti zaštiti životne sredine, koja predstavlja 27. poglavlje u pristupanju Evropskoj uniji gdje će biti dosta prostora i novca za očuvanje životne sredine.

“Potrudićemo se da obezbijedimo kvalitetnu tehničku dokumentaciju na osnovu koje bi kasnije mogli da računamo na sredstva iz predpristupnih fondova. Takođe, nijesmo zaboravili ni obrazovanje, kulturu i sport, sprovođenje omladinske politike i stvaranje uslova za bolji život osoba sa invaliditetom. Posebna oblast u našem programu odnosi se na socijalni program i zaštitu i tu imamo nekoliko dobrih i interesantnih projekata koje ćemo, nadam se ostvariti, a to su unaprjeđenje socijalne zaštite, stanovi za žrtve nasilja, rješavanje problema najugroženijih socijalnih kategorija, razvoj projekta “Dnevni boravak za starije” i brojne druge aktivnosti”, dodao je Todorović.

Kandidatkinja za odbornicu, druga na listi, Vida Ivanović kazala je da se program koalicije “Za budućnost Berana” zasniva na realnim osnovama, koje oni kao buduća vlast mogu da ostvare a zasnovan je na strateškom planu i programu razvoja opštine Berane.

“Svi znamo da je osnovni zadatak jedne ozbiljnje lokalne uprave da služi građanima, odnosno da bude njihov servis. U tom pravcu smo išli da unaprijedimo rad lokalne samouprave i saradnju sa njima tako što ćemo nastaviti da razvijamo sistem informisanja i baze podataka koje će biti dostupne građanima Berana”, naglasila je Ivanović.

 

izvor: radioberane.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor