Search
Close this search box.

Prava CG: Sloga nema alternativu i najbolji je recept snažnije demontaže DPS-a

Predsjedništvo Prave CG ovlastilo je predsjednika partije Marka Milačića da u narednim danima ispred partije učestvuje u pregovorima o izboru novih organa vlasti, rukovodstva Skupštine i Vlade

Predsjedništvo Prave Crne Gore na održanoj Sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozdravilo je otpočinjanje pregovora o formiranju nove vlasti, koja će se zasnivati na izbornoj volji građana od 30. avgusta 2020. godine, za šta se Prava Crna Gora beskompromisno bori od izbora.

Predsjedništvo Prave Crne Gore ovlastilo je predsjednika partije Marka Milačića da u narednim danima ispred Prave Crne Gore učestvuje u pregovorima o izboru novih organa vlasti, rukovodstva Skupštine i Vlade Crne Gore.

– Predsjedništvo Prave Crne Gore konstatuje da dogovor mora počivati na ispunjavanju principa koji su u opštem interesu građana: borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, poboljšanje socio-ekonomskog statusa građana, reforma pravosuđa, izborna reforma, stabilizacija sveukupnih društveno-političkih prilika… Predsjedništvo Prave Crne Gore snažno poziva na dogovor potpisnike nedavnog političkog Sporazuma parlamentarne većine 30. avgusta kako bi se do kraja zadao demokratski udarac onim političkim i sa njima povezanim kriminalnim strukturama koje naročito poslednjih dana i sedmica panično igraju na kartu destabilizacije Crne Gore, nadajući se u eventualnu neslogu potpisnika Sporazuma. Stoga, sloga nema alternativu i najbolji je recept snažnije demontaže DPS-a, a što je jedan od glavnih preduslova snažnije demokratizacije Crne Gore. Naše zajedništvo je obaveza prema građanima, te stoga 30. avgust kao zajednička prošlost treba i mora biti naša zajednička budućnost, uprkos brojnim razlikama i razmiricama, koje treba ostaviti na sud građanima na izborima, a do tada mudrim, odgovornim i konstruktivnim pristupom demonstrirati zajedništvo kroz formiranje novih organa vlasti koji će stabilizovati Crnu Goru, ekonomski je ojačati, smiriti tenzije u društvu i pripremiti nove izbore- mavode, pored ostalog, u saopštenju.

Predsjedništvo je konstatovalo panično djelovanje kriminalnih grupa bivšeg režima u cilju stvaranja dobro poznatog narativa „državnog udara“, „atentata na predsjednika“, „paljenja institucija“, u cilju destabilizacije države u trenutku obnavljanja većine 30. avgusta, a kroz para-medijske punktove i njihove releje u zvaničnim medijima.

– Predsjedništvo je uvidjelo da je veliki dio ovih „specijalnih“ kriminalnih aktivnosti usmjeren na Pravu Crnu Goru, što je i za očekivati s obzirom na našu politiku i odnos prema tim političko-kriminalnim strukturama u čijem središtu obitava DPS i Milo Đukanović- navode u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor