Potez Australijan opena koji će RAZBJESNETI MNOGE: Novaka otjerali, a zaraženom Amerikancu dali hotelsku sobu i reket u ruke

Za razliku od Novaka Đokovića, ovaj mladić nije imao nikakve probleme sa australijskim vlastima, bez obzira na to što je stigao pozitivan u zemlju i desetak dana posle toga zaigrao na turniru.

Novak Đoković pretrpio je skandalozan tretman u Australiji, koja mu je izdala vizu, dala medicinsko izuzeće, a onda ga 11 dana ponižavala, zatvarala, sudila mu i na kraju ga deportovala.

Iako je bilo još igrača koji su dobili medicinsko izuzeće i nisu imali problem dok Novak nije stigao, Đoković je jedini proglašen „pretnjom za javno dobro“ i kao takav je proteran iz zemlje po hitnom postupku. A za to vreme, bilo je igrača koji su igrali pozitivni, kao što je bilo i igrača koji su dolazili pozitivni u zemlju.

Jedan od njih je Sebastijan Korda (21), Amerikanac i sin nekadašnjeg češkog igrača Petra Korde koji je došao u istom periodu kada i Novak u Australiju (6. januara), pa se sa pozitivnim testom povukao sa turnira u Adelajdu i ostao u izolaciji u sobi. Iz nje je pisao da „nema simptome i da je dobio dva negativna testa od kada je testiran pozitivno“. U hotelu je trenirao udarajući lopticu o zid, dok je Novak tih dana bio u imigrantskom pritvoru, bez prava da otvori prozor više od pet centimetara, prenosi „Mondo“.

Korda je u ponedeljak zaigrao na Australijan openu, koji je osvajao u juniorskoj konkurenciji i napravio je iznenađenje pobedom protiv Kameruna Norija (6:3, 6:0, 6:4), prvog igrača iz Top 30 koji je izgubio na prvom grend slemu ove godine.

„Poštujem sve lokalne kovid protokole i treniram u sobi, ali moram da radim na kontroli loptice. Hvala Teniskoj federaciji Australije za opremu“, napisao je on.

Za to vreme, ta federacija je ostavila na cedilu najboljeg igrača sveta, poslala mu medicinsko izuzeće s kojim nije mogao ni da prođe graničnu policiju i bila jedan od glavnih razloga košmarnih problema devetostrukog šampiona Australijan opena i prvog reketa sveta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor