Poslednjih deset godina preko četiri hiljade bjelopoljaca napustilo Bijelo Polje

Poslednjih deset godina od 2011 do 2021. godine preko četiri hiljade bjelopoljaca, tačnije 4.141 stanovnik, je napustilo Bijelo Polje i prešlo da živi u nekoj drugoj opštini u Podgorici ili na jugu države, a što se vidi kroz podatke Monstata za ovaj period

Bijelo Polje

Tokom mandata predsjednika Opštine Bijelo Polja Petra Smolovića u 2018, 2019 i 2020. godini Bijelo Polje je napustilo, skoro hiljadu ipo gradjana, tačnije 1.452 stanovnika. Interesantno da smolović do sada nikada nije pominjao iseljavanje do dolaska nove Vlade Crne Gore, gdje se po prvi put zabrinuo za iseljavanje gradjana, nakon što je nova Vlada Crne Gore predvidjela manje novca u budžetu za kapitalne projekte u Bijelom Polju.

Bijelo Polje je prema popisu stanovništva u 2011.godini imala 46.676 stanovnika, ako umanjimo ovaj broj koji se odjavio iz ove opštine i prijavio u drugu opštinu da živi, taj broj bi sada bio 42.535 stanovnik.

Koliki je tačan broj stanovnika ostao da živi u Bijelom Polju, znaće se nakon popisa stanovništva koji bi trebao da se realizuje u ovoj godini, jer ovo su samo podaci unutrašnje migracije stanovnika.

Prema ovim podacima Bijelo Polje više nije treća opština u Crnoj Gori po broju stanovnika već Opština Bar.

U opštini Bar prema popisu stanovnika iz 2011.godine, ova opština je imala 42.328 stanovnika, narednih deset godina u ovoj opštini se više gradjana doselilo za 2.149 stanovnik, što je u ovom gradu povećan broj stanovnika na 44.477 stanovnik ili za preko dvije hiljade više od Bijelog Polja.

Autor: Portal Sjevercg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor