Posjeta ambasadora Republike Azerbejdžan NJ.E. ministru Vojinoviću

Ministar prosvjete Crne Gore Miomir Vojinović, primio je juče ambasadora Republike Azerbejdžan NJ.E. Kamila Hasijeva sa saradnicima. Sastanku sa ambasadorom Hasijevim prisustvovao je i direktor Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i međunarodnu saradnju u Ministarstvu prosvjete, Goran Drobnjak.

IMG_0689.JPG/Crop
IMG_0689.JPG/Crop

Nakon riječi dobrodošlice, ministar Vojinović je istakao da su vrata Ministarstva prosvjete uvijek otvorena za prijateljsku državu Azerbejdžan sa kojom imamo dugogodišnju saradnju posebno u oblasti obrazovanja – kako se navodi u saopštenju ovog resora.

Ministar je dodao i da ima posebnu obavezu prema Republici Azerbejdžan imajući u vidu činjenicu da je prije nekoliko godina, uz pomoć donacije te zemlje izvršena rekonstrukcija i dogradnja vrtića i jaslica na objektu JPU “Dušo Basekić” u njegovom rodnom Bijelom Polju, a da se to ne može i ne smije zaboraviti.

Ministar je naglasio da je otvoren za svaku vrstu saradnje između dvije zemlje kada je u pitanju oblast obrazovanja, podsjećajući da je sporazum između Univerziteta dvije države potpisan 2014. godine ali je bio validan do 2018. godine, te ga je neophodno obnoviti. Takođe, Ministarstvo prosvjete je otvoreno za saradnju i na nivou srednjoškolskog obrazovanja, kako bi se krenulo u neke nove zajedničke aktivnosti.

Ambasador Republike Azerbejdžan NJ.E. Kamil Hasijev je rekao da je Crna Gora oduvijek jedna od najbliskijih prijatelja Azerbejdžana, da su politički odnosi odlični ali da žele da prošire saradnju, posebno u oblasti obrazovanja jer, kako je istakao – obrazovanje nije samo naša budućnost, već i prošlost i sadašnjost. Posebno su zainteresovani za saradnju između Univerziteta naglašavajući da Azerbejdžan kao veliki proizvođač nafte i gasa ima odličan Univerzitet za naftu i gas a sjajne rezultate bilježi i Univerzitet za diplomatiju.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i Ambasador NJ. E. Kamil Hasijev, su zaključili da treba oživjeti saradnju između dvije zemlje kada je u pitanju oblast obrazovanja, jer i Crna Gora i Azerbejdžan imaju šta da ponude jedni drugima a na dobrobit generacija koje dolaze, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor