Porodica iz Rožaja posle 60 godina primorana da se seli

Angelina Bulatović iz Rožaja kaže da njena porodica više od godinu trpi pritisak od strane lokalnih vlasti, na način što pokušavaju da im uklone pomoćni kako bi preko te parcele izgradili put. Bulatović smatra da predstavnici lokalne vlasti takvim činjenjem jasno ukazuju namjeru da žele da isele njenu porodicu iz stana u kojem žive duže od 60 godina.

Rožaje

Riječ je o pomoćnom objektu bez kojeg moja porodica ne bi mogla normalno da funkcioniše. Mi živimo u malom stanu a pomoćni objekat za nas ima ogroman značaj jer u njemu držimo i mašinu za pranje veša, za koju nemamo mjesta u ovom skučenom prostoru. Ukoliko dođe do rušenja ovoga objekta mi ćemo biti prinuđeni da se iselimo za šta će odgovorna biti upravo lokalna urava koja nas ovakvim postupanjem ugrožava i lišava osnovnih uslova za život. Radi se o stambenom prostoru i pomoćnom objektu koji je naš pokojni otac dobio od nekadašnjeg preduzeća „Gornji Ibar“ u kojem je stekao penziju. Ovakvih šupa ovdje ima još makar desetak ali naše komšije su se snašle u pravo vrijeme i ne koriste ih, a mi nismo imali priliku za proširenje – kazala je Bulatovićeva u razgvoru za „Dan“, naglašavajući da je od nadležnih organa lokalne uprave još prije dvije godine tražila dozvolu da bi pokrila pomoćni objekat ali je njen zahtjev ostao u fiokama predstavnika opštinskih službi.

S obzirom na to da je zemljište na kojem je naš pomoćni objekat opštinsko, nadležnom organu prije tri godine podnijela sam zahtjev za otkup te parcele, ali je i taj podnesak završio u fiokama predstavnika lokalnih službe. Na taj način onemogućeno nam je da izvršimo proširenje stambenog prostora. U Rožajama dozvole za gradnju dobijaju oni koji grade bespravno i koji zauzimaju državno zemljište na kojem izgrađuju stambene i pomoćne objekte ali ne i mi koji želimo legalno da izvršimo proširenje stambenog prostora. Onima koji su zauzeli magistralni putni pojas, a koji su aktivisti Bošnjačke stranke, lokalna vlast sada želi da izgradi put na našu štetu, iako već imaju prilaz svojim kućama – tvrdi Bulatovićeva, koja smatra da zakoni Crne Gore moraju da važe jednako za sve građane bez obzira na vjeru i naciju.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović odbacio je tvrdnje Angeline Bulatovićeve, naglašavajući da gaji jednak odnos prema svim građanima, bez obzira na vjeru i naciju. On je kazao da je riječ o opštinskom zemljištu od opšteg interesa koje ne može da se otkupi.

Ne bavim se time ko je koje nacionalnost i nije pošteno da neko nešto slično provlači. Ono što je predviđeno Detaljnim planom biće odrađeno u narednom periodu, a riječ je o dvosmjernoj ulici koja će proći pored objekta u kojem žive Bulatovići, zatim iza zgrade OB, i biće povezana sa ulicom 13. jul. Biće izgrađen i parking, a sve u cilju rasterećenja ulice Maršala Tita. Sa suprotne strane je planirana izgradnja još jedne jednosmjerne ulice. Radovi još nijesu krenuli, a ukoliko to bude moguće naći ćemo način da Bulatovićima izđemo u susret ali nikako ne razmišljamo o njihovom iseljenju – kazao je Husović za „Dan“.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor