Poraz od Grčke u finalu: Srebro za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu

Mlada vaterpolo reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minsku. Mlade „ajkule“ poražene su od Grčke 14:12, ali i pored poraza odličan rezultat ove selekcije, koja je nakon prošlogodišnjeg zlata, donijela još jednu medalju Crnoj Gori.

Izabranici Slobodana Mačića nakon isrcpljujućeg meča sa Španijom u polufinalu gdje su slavili nakon peteraca (Grci dobili Hrvatsku 8:0 u polufinalu), dobro su otvorili meč, vodili 5:2, ali u nastavku nijesu imali snage da pariraju odličnoj selekciji Grčke, koja je sa maksimalnim učinkom stigla do zlata.

Sjajno smo otvorili meč, poveli smo preko Franete i Đura Radovića 2:0, pogađali su i Matković i Rašković za 4:1, a Matković je drugim golom na minut do kraja prve dionice povećao na 5:2. Grci su u posljednjoj sekundi četvrtine smanjili na 5:3. Grci su smanjili na startu druge čevrtine, ali je već u sljedećem napadu Ćetković pogodio za 6:4. Đuro Radović na sredini četvrtine pogađa za 7:5, a na nešto manje od dv aminuta do poluvremena „heleni“ su izjednačili na 7:7. Ponovo primamo gol u posljednjim sekundama, na dužu pauzu Grci su otišlis a prednošću od 8:7.

Treći period Grci otvaraju golom, ali brzo smanjuje Matković. Mijušković postiže gol na četiri minuta do kraja i smanjuje na 10:9, ali dva vezana gola Grka za prednost od tri gola. Grci su vodili i 13:9, smanjio je Đuro Radović, isti igrač ponovo pogađa za 14:11 na dva ipo minuta do kraja meča.  Đuro postiže novi gol i smanjuje na 14:12, što je bio i konačan rezultat.

Grčku, koja je dobila i prvi međusobni duel u grupi, do pobjede i trofeja vodio je Konstatinos Gjovetis sa pet golova.

U crnogorskoj selekciji isti učinak imao je Đuro Radović, Dušan Matković postigao je tri, a po gol Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Petar Mijušković i Branko Franeta.

Crnogorski vaterpolisti savladali su u grupi selekcije Rumunije i Bjelorusije, dok su na putu do finala eliminisali Holandiju, Mađarsku i Španiju.

Odličan rezultat za mlade „ajkule“ kojima se naporan rad i trening tokom cijelog ljeta isplatio, još jedna medalja sa velikih takmičenja je u crnogorskim vitrinama.

Treće mjesto osvojila je Španija, četvrta je bila Hrvatska, peta Italija, šesta Srbija, sedma Mađarska, a osma Rusija.

CRNA GORA – GRČKA 12:14 (5:3, 2:5, 2:4, 3:2)

Sudije: Anđelić (Srbija), Navara (Italija)

Crna Gora: Miloš Krivokapić, Uroš Vučurović, Savo Ćetković 1, Dimitrije Rašković 1, Marjan Mitrović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Petar Mijušković 1, Đuro Radović 5, Martin Gardašević, Dušan Matković 3, Branko Franeta 1, Alen Isljamović. U sastavu je još Danilo Radović.

Grčka: Dalmaras, Kalogeropulos 1, Alafragis 2, Gjovetis 5, Nikolaidis 2, Papanastasiou 2, Kakaris 1, Rompopulos 1, I. Čalivopulos, A. Čalivopulos, Agiorgusis, Dimou, Spiliopulos.

Trener repezentacije je Slobodan Mačić, pomoćnici su Miodrag Matković i Miloš Šćepanović, doktor Đorđe Klajn, tehnička podrška i video analiza Vasko Vučković, tim menadžer Nenad Franeta.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor