Popa Adžiću: Potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti kako bi ispunilo obaveze iz pregovaračkih poglavlja i time dopirinijelo što skorijem članstvu Crne Gore u EU, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je danas primio u posjetu šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.

Kako je saopšteno iz MUP-a, ministar je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori.

„Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi. Posebnu zahvalnost izrazio je u dijelu podrške Delegacije EU u Crnoj Gori Ministarstvu unutrasnjih poslova u sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 24.

Ambasadorka Popa čestitala je ministru stupanje na funkciju i podijelila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Pozdravila je najavu nove Vlade da je ubrzanje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji njen strateški prioritet. Pohvalila je ostvarene rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakla da je potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta, jačanja kapaciteta granične policije, usklađivanja vizne politike i uopšteno ostvariti održive rezultate u svim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Sastanku su, pored ambasadorke Pope, prisustvovali Riccardo Serri, zamjenik šefa DEU, Akvile Normantiene, Sektor za političke poslove, Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava, dok su ispred delegacije MUP-a prisustvovali i Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Zenajda Deloik, načelnica Direkcije za evropske poslove i koordinaciju programa EU i Majda Adžović, savjetnica ministra.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor