Ponovo odgođena sjednica Zakonodavnog odbora, Đukanović nije došao

Na Zakonodavnom odboru danas bi trebalo da bude razmatran Predlog odluke o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore, koji je podnio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Predsjednica Odbora, Maja Vukićević rekla je da je u dopisu Đukanoviću tražila da on brani odluku tu danas ali da on nije došao nego je poslao svoje savjetnike.

„Mora doći na sjednicu… nema uslova da radimo danas“, rekla je Vukićević.

Jovanka Laličić iz DPS-a kaže da nije definisano da sjednici ne mogu da prisustvuju savjetnici i da predstavljaju Predsjednika.

„Argumentacija vam ne pije vodu“, rekla je Laličić Vukićević.

„To je stav Službe Odbora“, odgovorila je Vukićević.

„Ovo je ustavna nadležnost Predsjednika“, pojašnjavaju iz Službe i dodaju da je Predsjednik inokosni organ koji jedini može da predstavlja svoj stav.

Vukićević kaže da predlagač mora doći a da Laličić brani politički stav.

„Pomjerili smo termin i ovo mi sve nije jasno. Iz DPS-a su mi rekli da će Đukanović doći ako mu se ponuditi pravi termin i mi smo to uradili. Evo opet nudimo pomjeranje termina“, rekla je Vukićević.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović kaže kolegama da imaju većinu i da mogu da odluče šta hoćete. „Ali Predsjednik je postupio u skladu sa nadležnostima“, navela je ona.

Vukićević uporna da nema uslova za raspravu.

Momo Koprivica saglasan da, kako kaže, treba pokazati dobru volju i odgoditi sjednicu. „Ali ne može neko da nam diktira tempo 24 sata, treba da se dogovorimo. Ako nema dobre volje s druge strane, onda sjednicu treba okončati“, saopštio je Koprivica.

Podsjetimo, sjednica Zakonodavnog odbora je trebalo da bude održana juče ali je predsjednica Odbora, Maja Vukićević saopštila da Đukanović nije mogao da prisustvuje sjednici, pa će je ova tački stavljena na današnji dnevni red.

U 11 sati će o tome raspravljati na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor