Policija prijavila fizičko i pravno lice zbog utaje poreza i doprinosa

S.Ž. (57) iz Hrvatske i „SKLADGRADNJA“ d.o.o. Podgorica – dio stranog društva osumnjičeni su da su utajili poreze i doprinose, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Ilustracija
Ilustracija

U saopštenju se navodi da su službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv fizičkog i pravnog lica kojima se na teret stavlja krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

„Sumnja se da su S.Ž. (57) iz Republike Hrvatske i „SKLADGRADNJA“ d.o.o. Podgorica – dio stranog društva, izvršili pomenuto krivično djelo na način što su, u namjeri da u potpunosti izbjegnu plaćanje pripadajućih obaveza, u novembru 2018. godine naknadno umanjili izlazni PDV – 30.11.2018. godine su izvršili storniranje 13 računa u ukupnom iznosu od 643.760 eura, koje su tokom 2017. i 2018. godine izdate kupcu „Montenegro-petrol“ d.o.o., iako je došlo do realizacije navedenog posla i plaćanja od strane navedenog kupca, umanjivši na taj način PDV obavezu u iznosu od 111.727 eura“, piše u saopštenju UP.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor