Bjelopoljac prijetio i tukao vanbračnu suprugu

Bjelopoljac Z.A. (37) sa privremenim boravkom u Herceg Novom uhapšen je jutros zbog nasilja u porodici. Kako je saopštio predsjednik Suda za prekšaje u Budvi Marko Đukanović, Bjelopoljac je osuđen na 60 dana zatvora.

Ilustracija
Ilustracija

– Nakon sprovedenog hitnog postupka u kojem je nesporno utvrđena njegova krivica, sudija Andrija Vojvodić je okrivljenom Z.A. izrekao kaznu zatvora u trajanju od šezdeset dana (što je pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore propisano kao najveća kazna za počinjeni prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici) – naveo je on.

Tokom postupka je utvrđeno da je okrivljeni u večernjim časovima dana 28, juna, prvo vrijeđao svoju vanbračnu suprugu M.D, nakon čega joj je uputio prijetnju da će je ubiti, da bi joj zatim zadao više udaraca u predjelu glave i ramena držeći u ruci kuhinjsku drvenu dasku.

“Zbog opasnosti da okrivljeni ponovi nasilje prema oštećenoj, određeno je da se isti odmah uputi na izdržavanje kazne zatvora u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu. Okrivljenom je izrečena i mjera zabrane približavanja oštećenoj u trajanju od šest mjeseci“ – naveo je Đukanović.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor