Policajac osumnjičen za obljubu djeteta

Policajac Z.R. uhapšen je i saslušan zbog sumnji da je počinio obljubu nad djetetom i nedozvoljene polne radnje. Nakon saslušanja kod sudije za istragu sproveden je u Istražni zatvor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.


– Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu i lišila slobode službenika Uprave policije Z.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje u vezi sa krivičnim djelom obljuba sa djetetom. Nakon saslušanja kod sudije za istragu ovom licu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Istražni zatvor. Preduzimaju se dalje mjere u cilju pokretanja disciplinskog postupka i postupka privremenog udaljenja sa rada, suspenzija – saopšteno je iz Uprave policije.
Zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom, iz člana 206 KZ CG, Višem državnom tužilaštvu 2020. godine je prijavljena jedna osoba. Kako je navedeno u godišnjem izvještaju o radu, protiv jednog lica donijeta je naredba o sprovođenju istrage, koja je ostala neriješena na kraju izvještajnog perioda.
Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je za krivično djelo obljuba sa djetetom, stavom 1, da ko izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa djetetom kazniće se zatvorom od tri do dvanaest godina, ukoliko se krivica dokaže tokom sudskog postupka.
– Ako je usled djela iz stava 1 ovog člana nastupila teška tjelesna povreda djeteta prema kojem je djelo izvršeno ili je djelo izvršeno od strane više lica ili je djelo imalo za posledicu trudnoću, učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina. Ako je usled djela iz stava 1 i 2 ovog člana nastupila smrt djeteta, učinilac će se kazniti zatvorom najmanje deset godina. Neće se kazniti za djelo iz stava 1 ovog člana učinilac, ako između njega i djeteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i tjelesnoj zrelosti – propisano je zakonom.
Ž.B.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor