Search
Close this search box.

Dodjela vaučera za 1000+ krajem februara

Dodjela vaučera za stanove preko projekta 1000+ kasni mjesec, ali to ne može ugroziti realizaciju projekta, saopštio je za Radio Crne Gore generalni direktor direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović. Čanović je objasnio da objava liste dobitnika vaučera kasni zbog cjelokupne situacije sa koronom, obimnosti dokumentacije, ali i promjena u katastru, prenosi portal RTCG.

Podjela vaučera kasniće mjesec, saopštio je generalni direktor direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović. Čanović za Radio Crne Gore kaže da će do kraja mjeseca njegov resor objaviti listu građana koji su u prvom krugu dobili vaučer. Bilo je planirano da se taj proces završi do kraja januara, ali Čanović kaže da su kasnili iz opravdanih razloga.

“U prethodnom periodu je izvršen pregled dokumentacije, upućeni su dopisi katastru radi dostavljana podataka o posjedu posnosilaca zahtjeva, ali je komunicirano i sa značajnim brojem podnosilaca zahtjeva, radi dopune dokumentacije. Uputili smo dopise Upravi za nekretnine radi dobijanja svih neophodnih podataka. Kako je u pitanju provjera preko 1000 lica, ali imajući u vidu situaciju sa koronom i promjenama u Katastru, posao je išao malo sporije“, rekao je on.

Čanović je istakao da iako kasni dodjela vaučera za 1000+, realizacija projekta ne može biti ugrožena. Aplikanti će u skladu sa pravilima i prioritetima dobiti mogućnost da na taj način kupe stan.

“Najveći dio podataka je dostavljen početkom ove sedmice od katastra i u toku je finalna provjera svakog pojedinačnog zahtjeva od strane Projektnog odbora i jedinice za implementaciju projekta. Planirano je da se taj proces završi do kraja mjeseca, nakon čega će se objaviti liste dobitnika vaučera i organizovati dodjela vau;era za prioritetne korisnike, a nakon toga i za ostale ciljne grupe”, naveo je on.

Podsjetimo, javni poziv za građane objavljen 16. novembra, a predaja dokumentacije trajala je od 19. novembra do 3. decembra.

Čanović je istakao da je interesovanje za četvrti krug projekta 1000+ veliko, što govori i podatak da je bankama predato oko 1000 aplikacija.

Izvor: Portal Kolašin

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor