Podrška za poboljšanje sektora marikulture i slatkovodne akvakulture

Pravo na sredstva podsticaja, opredijeljena kroz ovu budžetsku liniju, mogu ostvariti preduzeća i preduzetnici koji imaju dozvolu za marikulturu i akvakulturu pod uslovima utvrđenim pozivomMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je danas javne pozive za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture i slatkovodne akvakulture.

Pravo na sredstva podsticaja, opredijeljena kroz ovu budžetsku liniju, mogu ostvariti preduzeća i preduzetnici koji imaju dozvolu za marikulturu i akvakulturu pod uslovima utvrđenim pozivom.

Pravo na sredstva podsticaja za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture i slatkovodne akvakulture može se ostvariti za rekonstrukciju uzgajališta i izgradnju ili rekonstrukciju objekata za skladištenje hrane i opreme.

Podržava se i nabavka opreme i to za automatizaciju procesa uzgoja, za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište i za zaštitu uzgajališta od predatora.

Poziv će biti otvoren 35 dana, odnosno do 16. maja.

Cjelokupni tekst javnih poziva koji sadrži i druge neophodne informacije, kao i obrasce zahtjeva za odobravanje podrške, može se preuzeti sa sajta Ministarstva, ili u kancelariji broj 25 tog resora.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor