Podignuta optužnica protiv blagajnice zbog sumnje da je pronevjerila 35.000 eura iz Skupštine

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv T.Č., blagajnice u Skupštini Crne Gore, zbog sumnje da je pronevjerila oko 35.000 eura, piše Dan.

Okrivljenoj se na teret stavljaju krivična djela pronevjera i produženo krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Prema saznanjima Dana, T.Č. je kao blagajnica u Birou finansijskih poslova u Skupštini uzimala novac koji joj je predat na čuvanje. Ona je, kako se sumnja, u toku 2016. godine iz skupštinske blagajne uzela 35.000 eura. To je pravdala lažnim potpisima na falsifikovanim putnim nalozima. U nalozima je upisivala cifre koje su navodno isplaćivane posla.nicima i drugim zaposlenim na ime putovanja i drugih troškova. Radilo se uglavnom o dnevnicama za službena putovanja u inostranstvo.

Takođe, kako Dan saznaje, Osnovno državno tužilaštvo još nije zaključilo ovaj predmet već je formiran još jedan zbog sličnih zloupotreba, a šteta je trostruko veća. Na putnim nalozima za putovanja u inostranstvo za koje su opredijeljene dnevnice od 800 do 1.000 eura bili su lažni potpisi Jasmina Sutovića, Filipa Vukovića, Gencija Nimanbegua, Gorana Tuponje, Budimira Aleksića, Halila Dukovića, Almera Kalača, Dritana Abazovića, Draginje Vuksanović, Maje Ćatović, Strahinje Bulajića, Azre Jasavić, Vladislava Bojovića, Veljka Zarubice, Damira Šehovića, Ljuiđa Škrelje, Snežane Jonice, Obrada Gojkovića i Andrije Popovića. Niko od poslanika nije znao da su im potpisi zloupotrijebljeni. Sa nekim od njih su u policiji i tužilaštvu obavljeni razgovori i oni su potvrdili da u periodu koji je naveden u spornim putnim nalozima nijesu putovali u inostranstvo.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor