Search
Close this search box.

Pljevlja: Uhvaćen poskok sklupčan u blatobranu zadnjeg točka

Juče oko 15 sati Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja javljeno je da se na putnom pravcu Pljevlja-Jabuka, u mjestu Košudol, na unutrašnjoj strani zadnjeg točka putničkog automobila nalazi zmija, saopštili su iz Pljevaljskog portala.

PV Informer
PV Informer

Vozilo je pripadalo radniku koji radi na rekonstrukciji ove dionice puta od Pljevalja do graničnog prelaza sa Srbijom.

Na lice mjesta su izašla dva pripadnika Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja sa odgovarajućom opremom za hvatanje gmizavaca. Na licu mjesta su utvrdili da se radi o otrovnoj zmiji „poskok“, koja se sklupčala u blatobranu zadnjeg točka. Zmija je pomoću odgovarajuće opreme uhvaćena i puštena u prirodno stanište daleko od mjesta gdje se kreću ljudi.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja svake godine imaju intervencije na hvatanju zmija u seoskoj i gradskoj sredini i praktično su se specijalizovali na hvatanju zmija. Većinom se radilo o zmijama neotrovnicama. U dosta slučajeva zmije su se nalazile u raznim dijelovima automobila i tako dovožene u gradsku sredinu, gdje su otkrivene, uhvaćene i zatim puštene u njihovo prirodno stanište daleko od grada.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor