Pljevlja: U narednom periodu još jedan festival amaterskih pozorišta

Brojnim aktivnostima i realizovanim projektima iz različitih oblasti kulturnog stvaralaštva, u pljevaljskom centru za kulturu planiraju da pridruže još jedan – festival amaterskih pozorišta iz Crne Gore i regiona. Festival će se zvati „Tromeđa“ a trajaće sedam dana.

Pored dva, već tradicionalna festivala – tamburaške muzike i folklornih ansambala, u pljevaljskom Centru za kulturu namjeravaju da u narednom periodu realizuju još jedan sličan, ali izuzetno zahtjevan projekat. Riječ je o festivalu amaterskih pozorišta iz Crne Gore i regiona, najavljuje direktor Centra, Nebojša Rubežić.

„Festival će se zvati Tromeđa i trajaće sedam dana uz učešće folklorih ansambala iz zemalja bivše SFRJ. Selektor i žiri biće značajna glumačka imena sa ovih prostora, a kada se sve to definiše do kraja, siguran sam da će ljubitelji pozorišne umjetnosti u Pljevljima imati šta da vide i da se uvjere koliko je talenta u amaterskim pozorišnim ansamblima,“ kazao je Rubežić.

Istakao je da će organizacija pomenutog festivala olakšati u perspektivi dostizanje i još jednog cilja, a to je da se omogući sugrađanima koji smatraju da imaju talenta da se oprobaju u glumi.

„A to je da nakon što smo u sopstvenoj produkciji realizovali predstavu „San ljetnje noći“, omogućimo našim sugrađanima koji smatraju da imaju talenta, da se oprobaju u glumi. A takvih ima, vjerujte. Raduje me i što se sve više mladih interesuje za akademske studije na Dramskim fakultetima. Mi u Centru za kulturu ćemo i njima u svakom trenutku pomoći i otvoriti dovoljno prostora da upravo iz svog grada krenu u građenje uspješnih karijera“, kaže Rubežić.

Pominje se da bi realizaciju projekta Tromeđa mogla da pomognu poznata glumačka imena iz regiona, poput Zijaha Sokolovića, Izudina Bajrovića i Slobodana Bode Ninkovića, što bi već u startu garantovalo uspjeh i Pljevljima dodijelilo epitet pozorišnog centra na sjeveru naše države.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor