Pljevaljski penzioneri traže da se Fond PIO izjasni o gradnji stambene zgrade: Niti stanova niti para

Iz Udruženja penzionera „Pljevlja“ nedavno su za „Dan“ saopštili da sav novac namijenjen za gradnju zgrade za penzionere, 300.000 eura, još uvijek nije vraćen Fondu PIOPljevaljski penzioneri pozivaju Fond PIO da što prije odgovori hoće li se i kada graditi obećani stanovi za njih. Iz Udruženja penzionera „Sloga“ traže i da iz Fonda PIO saopšte šta je bilo sa 300.000 eura koje su 2018. godine opredijeljene za ovu namjenu, i naglašavaju da je znatan broj penzionera iz Pljevalja bez riješenog stambenog pitanja.

– Od predsjednika Udruženja penzionera „Pljevlja“ Vukadina Damjanovića čuju se kontradiktorne izjave. Zato od Fonda PIO tražimo da nas informiše da li je Damjanović postupio po zahtjevu Fonda od 23. juna prošle godine i vratio novac namijenjen za stambenu gradnju. Nije nam jasno šta je sa ukupnim iznosom novca i samim projektom s obzirom na to da se od Damjanovića može čuti da će početi gradnja na nekoj drugoj lokaciji, a ne na onoj gdje je položen kamen temeljac – kaže za „Dan“ član Udruženja penzionera „Sloga“ Drago Peruničić uz objašnjenje da se javno obratio Fondu PIO jer se i sam osjeća odgovornim za, kako navodi, neodgovoran odnos prema pljevaljskim penzionerima.

Peruničić je pozvao predstavnike Fonda PIO da jasno saopšte i zbog čega članarinu penzionera, koji su pristupili Udruženju „Sloga“, ne uplaćuje ovom udruženju već se novac od članarine uplaćuje Udruženju penzionera „Pljevlja“.

– Ja sam vjerovao da je to zakonska obaveza. Nažalost, naše udruženje još uvijek ne dobija od Fonda PIO članarinu koju plaćaju naši članovi, već ona i dalje ide starom udruženju , tvrdi Peruničić.

Članovima „Sloge“ zabranjen ulaz u Klub penzionera

Iz Udruženja penzionera „Sloga“ tvrde da je Udruženje penzionera „Pljevlja“ prigrabilo cjelokupnu penzionersku imovinu.

– Smatramo da bi novac od zakupnine stana od 50 m2 trebalo da pripada beskućnicima. Takođe, ne znamo ni šta se dešava sa zakupninom lokala koji se nalazi na kraju Ulice M. Peruničića, a u kome se sada prodaju tepisi. I zašto je pod ključem lokal na ulazu u Klub penzionera, koji je više godina zakupljivan, a ne zna se ni ko je bio zakupac niti iznos zakupnine – ističe Drago Peruničić i poziva rukovodstvo Udruženja penzionera „Pljevlja“ da odgovori zbog čega „Sloga“ plaća zakupninu prostora u iznosu od 216,80 eura a jedan od poslovnih prostora penzionera je zaključan.

– Nama je zabranjen ulaz u Klub penzionera i invalida rada, koji je izdat pod zakup. Kada smo htjeli da održimo najavljenu skupštinu u prostorijama tog kluba, onemogućen nam je ulaz – navodi Peruničić.

Iz Udruženja penzionera „Pljevlja“ nedavno su za „Dan“ saopštili da sav novac namijenjen za gradnju zgrade za penzionere još uvijek nije vraćen Fondu PIO.

– Trenutno se na našem računu nalaze 42.000 eura, a 81.000 u stečajnoj masi Atlas banke, dok je Fondu za solidarnu izgradnju uplaćeno 175.000 eura. Iz Fonda PIO su tražili da tamo gdje nije bilo gradnje da se novac vrati i sada čekamo kakve će dalje biti aktivnosti – kazao je nedavno za „Dan“ predsjednik Udruženja penzionera „Pljevlja“ Vukadin Damjanović.

Podsjećamo, u septembru 2018. godine na lokaciji Stara ciglana, položen je kamen temeljac za stambenu zgradu i bilo je predviđeno da penzioneri dobiju 20 stanova. Za te radove Fond PIO je obezbijedio 300.000 eura, a Opština Pljevlja je obećala besplatno komunalno opremanje placa. Kamen temeljac položili su tadašnji predsjednik pljevaljske Opštine Mirko Đačić i predstvnici Fonda PIO i Fonda za solidarnu stambenu izgradnju. Izvođač radova je ušao u posao, a potom su, nakon zemljanih radova, uslijedili problemi, gradnja je stala i još uvijek nije nastavljena.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor