„Plave“ spremaju revanš: Da se vratimo na pobjednički put

Budućnost je na najbolji način iskoristila pauzu u Ligi šampiona, kako bi analizirala duel u Mecu i ispravila greške, te dodatno podigla formu igračica i spremila se za novi okršaj protiv francuskog tima, kaže trener Dragan Adžić u razgovoru za zvanični sajt ŽRK Budućnost. “Plave“ u nedjelju dočekuju francuski tim nakon što su poražene minimalnim rezultatom (25:24) u prvom međusobnom duelu, sa željom da se nakon dva vezana poraza u gostima vrate na pobjednički put. Iako su odigrana samo tri kola, Milena Raičević i saigračice pod imperativom su u predstojećem duelu, ne samo zbog borbe za plasman u glavnu rundu, već i činjenice da se bodovi prenose.

– Iskoristili smo prošlu sedmicu da radimo na ispravljanju grešaka koje smo uočili u Mecu i podizanju forme igračica koje su u zakašnjenju u odnosu na ostale u tom pogledu. Nastojali smo i da oporavimo Tatjanju Brnović koja je bila na terapijama u Beogradu, a u nedjelju odradila prvi trening sa nama i mislim da će u narednim mečevima imati manje problema nego što je to bio slučaj do sada. Počeli smo sa analizom duela u Meca, da bi znali što možemo da očekujemo od protivnika i što to možda nijesmo vidjeli, ali možemo da očekujemo u “Morači“. Ima segmenata u igri koji su bili na potrebnom nivou u Francuskoj, kao što je poziciona odbrana, ali i onih na kojima moramo da radimo kako bi bili na višem nivou – kaže trener Adžić.

Mec je na prvom mjestu na polovini grupne faze, ispred Odenzea koji ima tri i Budućnosti i Larvika koji imaju po dva boda. Iako je tek polovina prve faze takmičenja, “plave“ koje su u prva tri kola doživjele poraze na gostovanjima Larviku i Mecu, pod imperativom su, jer se bodovi prenose u glavnu rundu.

– Imperativ pobjede do sada nije uticao na naša izdanja, pa vjerujem da će tako biti i ovog puta. Mlada ekipa koju smo imali prošle sezone odigrala je dosta takvih mečeva, treba se prisjetiti i onog protiv Vajpersa koji je odlučivao o plasmanu u glavnu rundu. To je pokazatelj da mlađe djevojke znaju da se nose sa pritiskom, a ove sezone imamo i dodatno iskustvo, što bi zajedno trebalo da nam donese željeni rezultat. Očekujem bolju igru nego u Francuskoj i pobjedu koja bi nam mnogo značila – zaključio je Adžić.

Izuzev Tatjane Brnović koja se priključila timu nakon terapija u Beogradu zbog problema sa koljenom, sve ostale djevojke su u dobrom zdravstvenom stanju i spremne za predstojeći duel.

Nedjeljni duel u Sportskom centru “Morača“ počinje u 19 sati.

U prvom meču četvrtog kola grupe A, Odenze istog dana, od 13.30 sati dočekuje Larvik.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor