Search
Close this search box.

Italijanski stručnjak preuzeo Partizan

Nekoliko dana već traju pregovori čelnika Partizana i Andree Trinkijerija, a kako danas prenosi ”Žurnal”, uspješno su okončani.

     Italijanski stručnjak bi trebalo da na klupi Partizana debituje u subotu protiv Mega Bemaksa u 6. kolu ABA lige, a saradnja sa crno-bijelima najvjerovatnije će biti višegodišnja.

Pomenuti izvor navodi da je 50-godišnji trener donio konačnu odluku poslije dogovra sa članovima svoje porodice i od sjutra će biti u Beogradu, poslije čega se očekuje i ozvaničenje saradnje sa crno-bijelima.

Andrea Trinkijeri je trenersku karijeru počeo kao pomoćni trener u Olimpiji iz Milana, a onda je 2008. preuzeo trećeligašku ekipu Verolija koju je uveo u viši rang.

Tu je već skrenuo pažnju na sebe, pa je nardne godine preuzeo prvoligašku ekipu Kantua, da bi četiri godine kasnije imenovan i za selektora reprezentacije Grčke.

Uporedo s tim, sa klupe je predvodio najprije ruski UNIKS, a u posljednje četiri godine i ekipu Bamberga, sa kojom je tri puta bio šampion Njemačke.

Bez angažmana je od februara, kada se rastao sa njemačkim klubom. Tokom ljeta je bio u pregovorima sa Toronto Reptorsima gdje je trebalo da postane jedan od asistenata, ali do dogovora nije došlo.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor