Pet članova Vijeća ni danas se nije pojavilo

Ni na ponovljenoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije se pojavilo pet članova Vijeća, koji su bojkotovali jučerašnju sjednicu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Sa jedne od ranijih sjednica Vijeća

Na današnjoj sjednici se nisu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik Odobra za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

„Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izvješaja o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju, za koji je zainteresovan veliki dio domaće javnosti“, ističu iz Kabineta premijera.

Takođe je saopšteno da je iskazana naročita neodgovornost kada je u pitanju razmatranje obavještajno-bezbjednosne procjene rizika i prijetnje po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

„Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbjednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo“, zaključuje se u saopštenju.

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor