Pešić: Ponosna na nas dvadesetoro, sad i uvijek

Bilo nas je dvadeset 2. i 3. avgusta ispred Vile „Gorica“. Iako nas je bila „šačica“, što bi rekao „nikad naš premijer“, nijesmo ostali kući čekajući da nas predstavnici partija pozovu da izađemo – kazala je građanska aktivistkinja Ljiljana Pešić povodom kritika na račun malog broja okupljenih na protestu povodom potpisivanja Temeljnog ugovora.

– Slušam i gledam ovih dana poslije potpisivanja neustavnog „Temeljnog ugovora“ izjave i opservacije mnogih. Dežurni kritičari, jaki na lajku, ili tvitu sve znaju: Opet smo dobili krivce za našu uspavanost. To su, po njima, suverenističke partije koje nas nijesu „okupile“ da iskažemo svoj protest prema ovom sramnom činu. Čitam da su nas oni „razbili“ i „oslabili“ da izrazimo ono što osjećamo. Suština građanskog aktivizma je otpor nepravdi i kada to osjećaš, onda tako i postupaš i ne treba niko da ti čuva leđa. Ne interesuje te da li će partije pozvati na okupljanje da bi nas bilo na hiljade, već te vodi ono što osjećaš, protiv čega se boriš i iza čega stojiš – poručila je Pešić.

Ne interesuje ih, dodaje, da li će biti smiješno što ih ima malo.

– Ne interesuje vas što pružate gandijevski otpor i kakav ćete utisak ostaviti. Ne zanima te ko će zasluge ili kritike ponijeti. Oni koji se ova dva dana nijesu vodili time došli su ispred Vile „Gorica“ posijedali na ulicu Rista Stijovića i na taj način iskazali da ne priznaju sramni potpis Dritana Abazovića. Iako nas je bila „šačica“ što bi rekao „nikad naš premijer“, nijesmo ostali kući čekajući da nas predstavnici partija pozovu da izađemo – rekla je Pešić.

Zato njih dvadesetak, kako je dodala, ne traži krivca.

– Pobijedila je Crna Gora lukavije i pametnije i opasnije protivnike, pa će i ovo biti nasa ružna proslost! Bolujemo 3. avgust i vidjimo svu „monstruoznost“ njegovog potpisivanja. Ako niko iz ovoga nije izvukao pouku, biću slobodna da posaljem poruku… Prestanite da među nama tražite krivce i sve usmjerite da ovo zlo koje nas je snašlo zajedno, mudrošću i građanskim čojstvom pošaljemo u prošlost! Za sve drugo će imati vremena kasnije. Ponosna na nas dvadesetoro, sad i uvijek. Da je vječna Crna Gora – poručila je Pešić.

izvor: PObjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor