Pejović: Miloševiću nije problem što lažete mene, već što lažete radnike

– Prvo i najvažnije – ni od vas ni od prethodne Vlade, ni od one prije prethodne, pa ni od buduće, nikakve posebne procedure niti pažnje nijesam imao, niti ih tražim – kaže vlasnik Uniproma Veselin Pejović

Vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović reagovao je povodom, kako poručuje, neistina direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Poreska uprava im nije vratila 7,8 miliona, KAP u četvrtak otpušta 300 zaposlenih i prekida proizvodnju!

Reagovanje Pejovića prenosimo integralno:

„Rade Miloševiću, jer gospodine vam ne mogu reći, vi brutalno lažete.

I nije problem što vi lažete mene jer su moja očekivanja od osoba kao vi nepostojeća, problem je što lažete radnike čija đeca treba u školu da krenu a ne mogu platu da prime, što lažete medije koji su objektivno izvijestili o ovoj situaciji, što lažete 200 firmi koje su u repro lancu, što lažete čitavu crnogorsku javnost.

Mada, vjerujem da i javnost ne očekuje bolje od vas, a ni ne vjeruje vam nakon svih ovih neistina tokom proteklih dana.

Prvo i najvažnije – ni od vas ni od prethodne Vlade, ni od one prije prethodne, pa ni od buduće, nikakve posebne procedure niti pažnje nijesam imao, niti ih tražim.

Što bi rekli u Crnoj Gori, samo zdravo da ste.

Razlika je samo što neki poštuju Zakon koji jasno kaže da u roku od 30 dana od predaje Zahtjeva za povraćaj PDV-a, za firme čija je djelatnost pretežno izvozna a nakon kontrole, isti mora da se izvrši u ovom roku.

Kao firma koja je 100 odsto izvozno orjentisana, koja je izvezla preko 150 miliona, porez treba da se vraća u zakonskom roku.

To nije privilegija, to je obaveza, mladiću.

Lažete jer su sve provjere izvršene odavno i dokumenta stoje na vašem stolu mjesecima jer želite da pritiskate biznis sektor kako bi napravili klasični politički pritisak i gurnuli nas u probleme. Ovdje se kasni za šesti i sedmi mjesec, a mi već ulazimo u deveti mjesec. Nego, nemate vi kad od provoda da se bavite ozbiljnim ekonomskim pitanjima. Kao da od istih nas i vi kao funkcioner ne primate platu.

U ozbiljnoj zemlji, vi bi bili u zatvoru zbog ovoga što radite. Ali, ja vas neću učiti profesionalnoj niti ličnoj etici jer vi to ne razumijete. Šteta što jedna mlada osoba nema petlju da preuzme odgovornost nego se nekakvim tupim političkim saopštenjima oglašava.

Vidimo se mi na sudu, a na sreću, toliko je vaših saradnika koji vas ne cijene da je izuzetno lako dokazati kako ste radili i kako radite mimo zakona.

Vaš domet je mjerljiv, ali nulom.

Od svega je najvažnije što ste uspjeli da ostavite 200 porodica bez egzistencije.

Neka vam je na čast.“

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor