Pavićević: Osvetoljubivost Bečića ka Abazoviću presudila ovoj vladi

Građani Crne Gore uočavaju da je šteta što je pala Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića, rekao je politikolog i savjetnik potpredsjednika Vlade u tehničkom mandatu Vladimira Jokovića, Vladimir Pavićević, tokom gostovanja na Jutarnjem programu Happy televizije.

„Građani znaju da je to bila manjinska Vlada i da ona nije imala stalnu podršku poslanika u Skupštini i da je bila klimava. Istovremeno, to je Vlada koja je za svojih 100 dana postigla više nego sve prethodne Vlade u punim mandatima. Rezultati u politici treba nekoga da legitimišu i za neki dalji rad, a ova vlada je imala fantastične rezultate. Prva stvar, na djelu je bila najposvećenija borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u istoriji Crne Gore, a posljedica toga je viđenje građana u Crnoj Gori da ova velika načela vladavine prava i pravde jesu dostižni u Crnoj Gori“, kazao je Pavićević.

Druga stvar je da je potpisan istorijski Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kaže Pavićević i tvrdi da su postojale polemike i rasprave o tome zbog Mila Đukanovića.

„Dritan i Joković su to presjekli, potpisali Temeljni ugovor, čestitke stižu sa svih strana, a to je bio i jedan poraz DPS-a. Građani kažu da je šteta što je ova Vlada pala, a mislim da će se tek vidjeti šteta što je ova Vlada pala“, precizira Pavićević.

Sada, kada je vlada išla kontra politike DPS-a i proizvela rezultate, a pala na inicijativu DPS-a, to njima obezbjeđuje slamku spasa, napominje profesor, ali dodaje da ne tvrdi da će DPS da se vrati.

„Ipak, da je Vlada opstala, mi bi bili u situaciji da se DPS nađe u kolapsu. To se nije desilo, a mnogo građana tvrdi da je to šteta“, kazao je Pavićević.

Na pitanje koji je interes Demokrata i Alekse Bečića da učestvuju u rušenju Vlade, Pavićević je kazao da je dinamika crnogorske politike izražena.

„Ovo je bio jedan momenat kada je bilo najteže procjenjivati. Ova odluka može da šteti Demokratama. Do izražaja je došla neka vrsta osvetoljubivosti i želje da neka međusobica koja je nastala presudi u momentu koji je vrlo važan i koji je morao da prevaziđe sve zavade. Ipak, desilo se upravo to. Moja je procjena da to što je ta politička struktura glasala sa DPS-om loša poruka. Osvetoljubivost je nadvladala racionalno procjenjivanje momenta. Sada Milo Đukanović za 30 dana mora da odredi novog mandatara, a ako dobijemo njegovo ime, imaćemo tri mjeseca za formiranje vlade. U najnovijim okolnostima bi bilo najbolje da se ode na prijevremene parlamentarne izbore i da se mandat vrati građanima“, podvukao je Pavićević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor