Search
Close this search box.

Partizan i Zvezda duguju 25 miliona eura poreza

Fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona eura za porez, izjavio je srpski ministar finansija Siniša Mali.

– FK Crvena zvezda je od 2012. do ove godine dobio 63,4 miliona eura od države i sponzorskog ugovora sa Gaspromom, a FK Partizan 14 miliona eura. U isto vrijeme Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1,29 milijardu dinara – rekao je Mali za TV Pink.

Kako je istakao, KK Crvena zvezda je za 10 godina od države dobio 26 miliona eura, a u istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona eura, od države i sponzorskog ugovora sa NIS-om. Zvezda duguje za porez 96,6 miliona dinara, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.

– To je sedam miliona eura duga samo od ova dva košarkaška kluba – rekao on i potvrdio da je Ministarstvo finansija uradilo detaljnu analizu poslovanja fudbalskih i košarkaških klubova.

– Ovdje se radi o naslijeđenom problemu koji traje decenijama. Problem je što je postalo navika da državi dugujete koliko hoćete, a kad god imate potrebu da tražite da država pomogne – istakao je Mali.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor