Search
Close this search box.

Paroh Nikola Marojević podnio ostavku

Nakon što je, na danas održanoj elektronskoj sjednici Upravnog odbora UCG potvrđen mandat dr Nikolu Marojeviću on je pisanim putem podnio ostavku na mjesto člana UO UCG iz razloga lične prirode.

Podsjetimo, rješenjem od 13. januara 2022. godine Vlada Crne Gore imenovala je dr Nikolu Marojevića za člana V saziva Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore – predstavnika osnivača Vlade Crne Gore“.

„Predstavnike osnivača u Upravnom odboru državnog univerziteta čini jedna trećina ukupnog broja članova Upravnog odbora, a njih imenuje Vlada, u skladu sa članom 25 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u vezi sa članom 46 Zakona o visokom obrazovanju. Upravni odbor UCG samo konstatuje imenovanje i nema pravo da glasa po ovom pitanju“. To je kazala predsjednica Upravnog odbora UCG prof. dr Rajka Glušica objašnjavajući pravni aspekt izbora članova UO UCG.

Na sjednici je danas konstatovano da je Vlada Crne Gore rješenjem od 13. januara 2022. godine razriješila dr Budimira Aleksića zbog izbora na funkciju koja isključuje članstvo u Upravnom odboru.

Predsjednica Glušica kazala je da je verifikacija članstva bila planirana na javnoj sjednici 24. marta, ali da je odluka morala biti promijenjena zbog dopisa Agencije za sprečavanje korupcije. UO UCG je bio u obavezi da u roku od tri dana od prijema dopisa Agencije dostavi rješenje o imenovanju i lične podatke za javnog funkcionera dr Marojevića, člana Upravnog odbora UCG, radi ažuriranja podataka u registru javnih funkcionera Agencije. Stoga, ova tačka je dodata dnevnom redu već zakazane elektronske sjednice koja je održana danas.

Na sjednici je danas takođe konstatovan i prestanak mandata dosadašnjem dekanu Mašinskog fakulteta prof. dr Igora Vušanovića i početak mandata novog dekana prof. dr Radoja Vujadinovića.

Upravni odbor UCG je danas, pored kadrovskih pitanja, razmatrao finansijsko poslovanje UCG i predloge o usvajanju zahtjeva za reakreditaciju i izvještaja o samoevaluaciji organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.

 

izvor: cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor