Ovo će biti najveći modni trendovi u 2024. godini

Bližimo se kraju godine, pa su modni trendovi za 2024. već na našem radaru. U 2023. godini, iz modne perspektive, videli smo eksploziju kreativnosti: filmska izdanja sa divnom kostimografijom, uzbudljive saradnje, lansiranje novih brendova, mnoštvo trendi esetetika sa TikToka.

IZVOR: CLAIRE GUILLON / CAMERAPRESS / PROFIMEDIA

 

Sada gledamo unapred šta 2024. godina može doneti; ne samo u naše garderobe, već i stilskoj sceni u celini. Modni trendovi za 2024, za koje stručnjaci predviđaju da će dobiti na popularnosti, na mnogo načina su nastavak onoga što je već aktuelno.

Naravno, ne možemo znati precizno šta će biti u narednih 12 meseci. Ali, sada smo zavirili u ono što sledi. I ako bilo koji od ovih trendova rezonuje sa vašim ličnim senzibilitetom, zašto čekati? Kupujte svoje favorite odmah!

Modni trendovi za 2024. – prva predviđanja

Vladavina basic komada

Minimalizam će se nastaviti da bude vodeći estetski put tokom 2024. godine, ali videćemo evoluciju – od modernizovanih odevnih komada iz prošlosti ka klasicima sa pomakom. To podrazumeva manipulisanu tkaninu i inovativne tretmane koji će udahnuti novi život basic odeći.

Došlo je do povratka klasičnim komadima i to će se nastaviti. Kupci su sada pažljiviji o tome šta unose u svoju garderobu, a dizajneri zauzvrat kreiraju odeću imajući to na umu.

Velike, fluidne torbe

Male torbe za žurke će zameniti predimenzionirane, nedefinisane torbe, prilagođene osobama spremnim za putovanja. Za 2024. predviđa se da ćemo videti mnogo više velikih, nestrukturiranih torbi koje će postati favoriti za putovanja. Klasične siluete torbi, kao što su torba preko ramena, imaće fluidniji oblik, u odnosu na ono što smo videli u prošlim sezonama.

Preppy stil odevanja

Okrivite za to Miucciu Pradu, ali još uvek je aktuelna preppyschoolgirl estetika. U 2024. novi pristup preppy stilu će dobiti na u popularnosti. Ključni elementi ovog stila odevanja, kao što su polo majice, pruge i šorts ponovo će postati must-have, ali su sada stilizovani na ležeran, opušten način. Pogledajte kolekcije Dries Van Noten i Miu Miu za proleće 2024, koje su odraz ovog stila.

Kitten potpetice i japanke

Slično kao što trendovi vezani za torbe mogu da simbolizuju kulturnu promenu, obuća takođe ima potencijal da odražava širi modni stav – a mnogi stručnjaci ukazuju na bezvremenske modele, koji će biti vodeći trend za sledeću godinu. Klasične siluete će preovladavati u aksesoarima i obući, ali će proći kroz modernu transformaciju. To su kitten potpetice i klasične japanke, sa zanimljivim ukrasima. Takođe, elegantne špicaste mules cipele dobijaju na zamahu, a Prada u tom trendu prednjači.

Kaiševi u fokusu

Naglašavanje struka je mikro-trend koji se stalno pojavljuje, ali je ukorenjen u klasičnom stilu. Kaiševi se polako vraćaju u ženske garderobe. Predviđa se da će sledeće godine imati još veću ulogu u odevanju, na načine koji će istovremeno biti upadljivi i suptilni.

Spajanje nespojivog

U odevanju 2024. godine ćemo videti promišljenu mešavinu naizgled suprotstavljenih ideja, kao i uparivanje praktičnog sa nepraktičnim. Primer su oversize blejzeri i duge jakne spojeni sa sitnim šortsevima. U novoj godini eksperimentišite sa stilom i oslonite se na razigranu stranu mode.

Primarne boje

Ako je postojala jedna boja koja je definisala 2023, to je nesumnjivo bila ružičasta. Barbiecore je prožeo duh vremena objavljivanjem Barbie filma, ali za 2024. palete će se verovatno promeniti. Crvena je veliki trend za jesen, tako da će se to nastaviti, ali ćemo takođe videti trendove sunčanožute i kobalt plave.

Romantizam

U suštini, moda je oblik bekstva od stvarnosti, zbog čega nije iznenađenje da romantične teme imaju tendenciju da zadrže stalno mesto u ciklusu trendova. Očekujemo romantizovanje načina na koji se ljudi oblače 2024. Bilo da su u pitanju opušteni krojevi ili romantične haljine, čeka nas osećaj lakoće i eteričnog pristupa oblačenju u novoj godini.

 

 

Izvor: WANNABE MAGAZIN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor