Search
Close this search box.

Ova nijansa je izabrana za boju 2024. godine

Poznata po imenu Peach Fuzz (kora breskve) proglašena je za Boju godine 2024., inspirišući ne samo trendove dizajna koji dolaze, već poziva na vrijeme ljubaznosti, saradnju i nježnost.

“POZIVA NA SARADNJU I LJUBAZNOST”

Orange roses brighten up the garden [Photo: pranee_stocker/ Shutterstock.com]

Kako prenosi MyModernMet, usponi i padovi u proteklih 12 mjeseci naveli su organizaciju Pantone da razmisli o onome kako žele da 2024. godina bude “obojena”.

„Boja koju smo odabrali da bude naša Pantone boja godine 2024. treba da izrazi našu želju da želimo da budemo bliski s onima koje volimo, kao i radost koju dobijemo kada sebi dozvolimo da se prilagodimo onome ko jesmo, a pored toga i da predstavlja uživanje u trenutku mirnog vremena nasamo”, napisali su oni.

„Ta boja  treba da bude ona čiji  topao i srdačan ton prenosi poruku saosjećanja i empatije. Ona koja je nježna i čiji ugodan senzibilitet zbližava ljude i izaziva osjećaj taktilnosti. Ona koja odražava naše osjećaje u onim danima koji su se činili jednostavnim. Ona čija nas nježna lakoća i prozračno prisustvo podižu u budućnost.”

Njihovu kampanju pratile su razne atmosferske slike u šemi boja “Peach Fuzz”. Maslačak i vate obojeni u blijedonarandžastu boju odražavaju želju za nježnošću prema nama samima i prema drugima u danima koji dolaze.

Što se tiče dizajna, ova boja ima sličan efekat. Njena suptilna i senzualna nijansa daje toplinu sobama i dekorativnim elementima.

„Čist ton breskve sa vintage vibracijom, Peach Fuzz  odražava prošlost, ali je preuređena da ima savremeni ambijent, omogućavajući mu da neprimjetno prikaže svoje prisustvo i u fizičkom i u digitalnom svijetu“, kažu iz Pantonea. Isto tako, u smislu stila, nijansa breskve izaziva sanjivu i romantičnu estetiku.

 

Izvor: Nezavisne novine

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor