Otvorena rafting sezona na Tari: Prvi rafteri stigli iz Indije

Nadam se dobroj sezoni, a imamo i najveći problem – put prema Žugića luci koji je u katastrofalnom stanju, kazao je rafter OstojićSezona raftinga na rijeci Tari i zvanično je juče, prvog dana proljeća, otvorena. Prvi rafteri, njih pet, bili su iz Indije.

Predsjednik Udruženja raftera i stanovništva Tare i Nacionalnog parka „Durmitor“, rafter Veljko Ostojić kaže da se nadaju da će sezona raftinga na Tari biti uspješna jer već sada imaju dobrih najava i rezervacija.

– Nadam se dobroj sezoni jer već sada imamo rezervacija za rafting. Naravno, imamo i niz problema, a najveći problem je put prema Žugića luci koji je u katastrofalnom stanju. Isto tako najavljeno je podizanje cijena ulaznice na pet eura po gostu, a dosad je bila tri eura. Smatramo da to nije dobro. Moram napomenuti da za turizam nije dobro ni to što je deponija otpada na ulazu u Mojkovac, na obali Tare, napravila katastrofu jer dosta smeća pluta „suzom Evrope“. Moram da napomenem i skok cijena prehrambenih proizvoda što utiče na povećanje cijena spremanja obroka za goste – raftere. I cijene transporta takođe su porasle, a Uprava za vode samo nama sa područja NP „Durmitor“ naplaćuje neustavne takse – ističe Ostojić.

On naglašava da prve veće grupe gostiju, iz svih zemalja regiona, pa i svijeta, očekuju do kraja mjeseca, a i ove godine organizovaće vaskršnji i prvomajski rafting Tarom.

– Proljećni rafting Tarom je adrenalinska avantura za nezaborav. Snijeg sa Durmitora se topi i podiže vodostaj Tare, pa rafteri bukvalno jašu na talasima visokim po nekoliko metara – navodi Ostojić.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor