Search
Close this search box.

Otkriveno veliko groblje ruskih tenkova uništenih u ratu u Ukrajini

Novinari britanskog lista The Sun dobili su ekskluzivan pristup ukrajinskom timu koji lansira ukrajinske dronove Leleka u ruski vazdušni prostor kako bi vršili nadzor. Ovaj tim je snimio “groblje tenkova” deset kilometara duboko u teritoriju Rusije.

Izviđački letovi koje je obavio dron ukrajinske proizvodnje Leleka snimili su na prostoru sela Golovčino, 10 kilometara od ukrajinske granice, poljanu sa ukupno 57 uništenih ili oštećenih vojnih vozila.

Satelitski snimci pokazuju da se prije invazije na ovoj lokaciji nijesu nalazila vozila, a da je 17. marta bilo svega nekolicina. Prema tome radi se o novijim gubicima ruskih snaga.

Od uništenih vozila, barem 17 su tenkovi. Većinom T-72, ali neki su i moderni tip T-90. Osim toga nalazi se minimalno sedam samohodnih artiljeriljerijskih sistema, MSTA pokretna haubica, manji 2S3 Akatsiya topovi, pokretni mostovi, oklopna vozila i dva vozila za izvlačenje tenkova.

Ukrajinci tvrde da su uništili više od 800 tenkova i 2.000 oklopnih vozila, a stotine od ovog broja zahvaljujući doniranim NLAW i Javelin protivoklopnim sistemima.

Obavještajac ukrajinske vojske je za The Sun izjavio kako se radi o vozilima koja su u ovom selu ostavljena jer su neupotrebljiva za rusku vojsku. Najvjerovatnije se radi o vozilima uništenim u regiji Sumi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor